Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 300 gr. rundergehakt
- 400 gr. bladspinazie
- 400 gr. tomatensaus
- 250 gr. kastanjechampignons
- 35 gr. pijnboompitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 bol buffelmozzarella
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook en bereid hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer er een klein scheutje olijfolie door. Houd de spaghetti warm voor zo, schep af en toe om zodat het niet gaat plakken.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakken. Plet en pel de teentjes knoflook en hak de knoflook goed fijn met een koksmes. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat goed warm worden. Verhit er een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt samen met de fijngehakte knoflook rul. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomatensaus erbij en laat de saus pruttelen tot je deze opdient.
Verhit ook een scheutje olijfolie in een tweede grote koekenpan of hapjespan en roerbak de bladspinazie. Voeg steeds een handje toe en wacht tot de spinazie een beetje is geslonken, kruid tussendoor met wat peper. Als je de pijnboompitjes wilt roosteren doe je deze in een hete droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren, let op want dit gaat zeer snel. Stort de pitjes op een bord en laat afkoelen.
Laat de buffelmozzarella even uitlekken en scheur in stukken. Schep de spaghetti op de borden en schep hier de gehakt- en tomatensaus overheen. Schep er de bladspinazie bij en verkruimel de stukken mozzarella boven de borden. Strooi er de pijnboompitjes over en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er nog wat olijfolie over, maal er nog een beetje peper overheen en snipper wat blaadjes basilicum over de spaghetti.