Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Deze heerlijke spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella is makkelijk te maken en heb je snel op tafel staan. Serveer deze lekkere pastamaaltijd met wat pijnboompitjes, verkruimelde mozzarella en Parmezaanse kaas en je hebt in 25 minuten een heerlijk maaltje.

Ik roerbakte de spinazie in een aparte pan en schepte deze op de tomatensaus. Eventueel kan je de bladspinazie met het gehakt en de champignons meebakken en door de tomatensaus roeren. Zelf vind ik de spinazie los er trouwens wat feestelijker uitzien, voor de smaak zal het weinig uitmaken.

De pijnboompitjes zou je kunnen roosteren in een droge en hete koekenpan, ze krijgen dan nog meer smaak. Maar ook zo erdoorheen zijn de pijnboompitjes al lekker. Het makkelijke en snelle recept voor deze lekkere pastamaaltijd vind je hieronder, ook zoonlief heeft er heerlijk van zitten smullen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. spaghetti
  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. bladspinazie
  • 400 gr. tomatensaus
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook en bereid hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer er een klein scheutje olijfolie door. Houd de spaghetti warm voor zo, schep af en toe om zodat het niet gaat plakken.

Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakken. Plet en pel de teentjes knoflook en hak de knoflook goed fijn met een koksmes. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat goed warm worden. Verhit er een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt samen met de fijngehakte knoflook rul. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomatensaus erbij en laat de saus pruttelen tot je deze opdient.

Verhit ook een scheutje olijfolie in een tweede grote koekenpan of hapjespan en roerbak de bladspinazie. Voeg steeds een handje toe en wacht tot de spinazie een beetje is geslonken, kruid tussendoor met wat peper. Als je de pijnboompitjes wilt roosteren doe je deze in een hete droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren, let op want dit gaat zeer snel. Stort de pitjes op een bord en laat afkoelen.

Laat de buffelmozzarella even uitlekken en scheur in stukken. Schep de spaghetti op de borden en schep hier de gehakt- en tomatensaus overheen. Schep er de bladspinazie bij en verkruimel de stukken mozzarella boven de borden. Strooi er de pijnboompitjes over en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er nog wat olijfolie over, maal er nog een beetje peper overheen en snipper wat blaadjes basilicum over de spaghetti.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella'