
Spaghetti met paprika, tomaten en tomatensaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 400 gr. tomatenblokjes
- 4 trostomaten
- 2 rode (punt)paprika's
- 1 groene paprika
- 6 lenteuitjes
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- verse basilicum
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af en roer even door met wat olijfolie. Houd warm voor zo en roer af en toe om.
Maak de saus
Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in stukjes en snijd de knoflook goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een flinke hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in. Snijd intussen de bovenkant van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in stukjes en voeg toe aan de pan. Roerbak op middelhoog vuur tot de paprika goed zacht is.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit het pak toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Schep goed om en verwarm de saus. In de tussentijd snijd je met een tomatenmes de tomaten in blokjes. Roer deze door de saus. Tot slot snijd je de lenteuitjes in ringetjes, doe de helft bij de saus en verhit nog kort.
Serveren
Schep de spaghetti op de borden. Verdeel hier de tomatensaus met paprika en tomaat over. Strooi er de rest van de gesneden lenteuitjes over. Rasp er met een goede keukenrasp vervolgens ruim Parmezaanse kaas over. Scheur wat blaadjes basilicum en verdeel over de borden. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over en je kan aan tafel.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per persoon
- Energie 317 kcal.
- Vetten 14 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 33 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 10 gr.
- Zout 1.1 gr.
- Natrium 440 mg.