Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 600 gr. wilde spinazie*
- 250 gr. champignons
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. spekreepjes
- sojasaus
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
* In plaats van wilde spinazie kan je ook gewone bladspinazie gebruiken.
Bereidingswijze
Zet een flinke kookpan met water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Roer er een klein scheutje olijfolie door en houdt warm voor zo.
Verhit intussen een wok en een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door warm worden. Pel de ui en snipper deze goed fijn. Pel ook de teentjes knoflook en hak ook deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de ui en knoflook hier kort in aan.
Snijd tussendoor de champignons in vieren en voeg toe aan de wok. Kruid met wat peper en zout en giet er een scheutje sojasaus overheen. Bak de champignons ongeveer vijf minuten en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe. Laat de spinazie net niet helemaal slinken, de blaadjes mogen best een beetje groot blijven.
Bak de spekreepjes in de hete koekenpan en voeg ook hier een scheutje sojasaus aan toe. Bak de spekreepjes lekker krokant, dit duurt ongeveer vijf minuten. Doe de spekjes bij het spinaziemengsel en roer nog even door elkaar.
Serveer de spaghetti op de borden en schep hier het spinaziemengsel overheen. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en giet er nog een klein scheutje olijfolie overheen. Draai er tenslotte nog wat versgemalen peper overheen en je spaghetti is klaar.