Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 270 gr. Catalaanse worstjes*
- 2 preien
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr. kruidenroomkaas, bv. Garlan of Paturain
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- verse basilicum
* Kan je geen Catalaanse worstjes vinden dan kan je ook chipolataworstjes of gewone braadworstjes gebruiken.
Bereidingswijze
Verhit vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur, hier bereid je zo de spaghetti in. Zet tot slot een hapjespan of koekenpan op laag vuur en verwarm vast voor.
Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Laat de spaghetti hierna kort uitlekken en doe terug in de pan, roer even om met een scheutje olijfolie.
Snijd intussen de prei in ringetjes en bewaar voor zo. Pel de ui en snijd in vier partjes, snijd vervolgens in kwart-ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en schroei de worstjes aan alle kanten dicht. Braad de Catalaanse worstjes vervolgens in 12 minuten gaar, keer regelmatig om.
Verhit tegelijkertijd een scheut olijfolie in de wok en roerbak de ui en knoflook, kruid met wat peper en zout. Als de ui glazig begint te worden voeg je de preiringetjes toe, roerbak een paar minuten mee. Voeg naar smaak wat Italiaanse kruiden toe. Snijd de kastanjechampignons in vieren en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee.
Snijd de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in vier parten en ieder part in drie repen, snijd vervolgens in kleine blokjes. Roerbak de rode paprika enkele minuten mee met de rest van de ingrediënten. Schep de kruidenroomkaas erbij en schep alles goed door elkaar. Laat de saus een klein beetje indikken.
Serveer de spaghetti op de borden en schep hier de romige prei en kastanjechampignons bij. Snijd de Catalaanse worstjes eventueel in plakjes en verdeel over de pasta. Strooi er tot slot wat verse blaadjes basilicum overheen en sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over.