Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes

Spaghetti met romige prei, kastanje­champignons en Catalaanse worstjes

Op de Allerhande website kwam ik laatst een lekker spaghettigerecht tegen. Ik maakte er deze spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes van. Een heerlijke en makkelijke pastamaaltijd die je zo hebt gemaakt.

Je hebt dit lekkere pastagerecht echt zo op tafel staan, je hebt er nog geen 30 minuten voor nodig. Het resultaat is een heerlijke maaltijd vol smaak en vol verse ingrediënten. Wil je deze lekkere spaghetti zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. spaghetti
  • 270 gr. Catalaanse worstjes*
  • 2 preien
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. kruidenroomkaas, bv. Garlan of Paturain
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • verse basilicum

* Kan je geen Catalaanse worstjes vinden dan kan je ook chipolataworstjes of gewone braadworstjes gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur, hier bereid je zo de spaghetti in. Zet tot slot een hapjespan of koekenpan op laag vuur en verwarm vast voor.

Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Laat de spaghetti hierna kort uitlekken en doe terug in de pan, roer even om met een scheutje olijfolie.

Snijd intussen de prei in ringetjes en bewaar voor zo. Pel de ui en snijd in vier partjes, snijd vervolgens in kwart-ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en schroei de worstjes aan alle kanten dicht. Braad de Catalaanse worstjes vervolgens in 12 minuten gaar, keer regelmatig om.

Verhit tegelijkertijd een scheut olijfolie in de wok en roerbak de ui en knoflook, kruid met wat peper en zout. Als de ui glazig begint te worden voeg je de preiringetjes toe, roerbak een paar minuten mee. Voeg naar smaak wat Italiaanse kruiden toe. Snijd de kastanjechampignons in vieren en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee.

Snijd de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in vier parten en ieder part in drie repen, snijd vervolgens in kleine blokjes. Roerbak de rode paprika enkele minuten mee met de rest van de ingrediënten. Schep de kruidenroomkaas erbij en schep alles goed door elkaar. Laat de saus een klein beetje indikken.

Serveer de spaghetti op de borden en schep hier de romige prei en kastanjechampignons bij. Snijd de Catalaanse worstjes eventueel in plakjes en verdeel over de pasta. Strooi er tot slot wat verse blaadjes basilicum overheen en sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes'
Afbeelding bij 'Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes'
Afbeelding bij 'Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes'
Afbeelding bij 'Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes'
Afbeelding bij 'Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes'
Afbeelding bij 'Spaghetti met romige prei, kastanjechampignons en Catalaanse worstjes'