Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. spaghetti
- 300 gr. chipolataworstjes
- 600 gr. Italiaanse groenten*
- 80 gr. rucola
- Parmezaanse kaas
- 150 gr. mini bolletjes buffelmozzarella
- 35 gr. pijnboompitjes
- olijfolie
- peper en zout
* Wil je snel klaar zijn dan koop je een zak voorgesneden groenten. Anders snijd je een prei, wat bospeen, een rode paprika, een courgette en een ui fijn.
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verwarm een ruime hapjespan of een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als je verse groenten gebruikt snijd je alles fijn: de prei in ringen, de bospeen in blokjes, de ui in partjes, de courgette in blokjes en de rode paprika in reepjes.
Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en giet af, roer om met een beetje olijfolie. Snijd als de spaghetti kookt de worstjes in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de worstjes een paar minuten aan. Voeg de gesneden Italiaanse groenten toe en bak nog een paar minuten mee. Kruid tussendoor met wat peper en zout en schep tussendoor goed om zodat de worstjes niet aanbakken.
Verdeel intussen de rucola over vier borden en verdeel hier de pijnboompitjes over. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er wat olijfolie overheen. Kruid met wat versgemalen peper. Verdeel de spaghetti over de rucola en rasp hier weer wat Parmezaanse kaas overheen. Schep er de gebakken groenten en worstjes over.
Laat de bolletjes mini mozzarella uitlekken en verdeel over de borden. Maal er tot slot nogmaals wat zwarte peper overheen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Je spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella is klaar. Buon appetito.