Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola

Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola

Laatst maakte ik deze makkelijke spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola. Het was een heerlijk pastagerecht waar we volop van hebben zitten smullen en dat je ook nog eens zo hebt gemaakt. In 25 minuten kan je namelijk al aan tafel.

Ik koos deze keer eens voor volkorenspaghetti, deze bevat veel meer vezels en is stukken gezonder dan gewone pasta. Normaal gesproken vind ik de smaak van volkorenpasta niet zo lekker maar in deze pastamaaltijd was het gelukkig heerlijk. Maak je het liever met gewone spaghetti dan kan dat natuurlijk ook altijd.

De snijbonen kookte ik eerst en roerde ik op het laatst door de andere ingrediënten. De champignons bakte ik met groene pesto en bracht ik later op smaak met peper, zout en wat fijngehakte knoflook. Wil je deze lekkere pastamaaltijd zelf eens proberen dan vind je hieronder het snelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. volkorenspaghetti
  • 400 gr. snijbonen
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl. groene pesto
  • 30 gr. pijnboompitjes
  • 75 gr. rucola
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng een pan met een laagje water aan de kook voor de snijbonen. Breng in een grotere pan een ruime laag water aan de kook om zo de spaghetti in te bereiden. Maak de snijbonen schoon en snijd daarna in schuine stukjes. Kook de snijbonen in ongeveer tien minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en houd warm in de pan met het deksel erop, je hoeft ze niet op het vuur te houden. Doe ook direct de spaghetti in de tweede pan en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer om met wat olijfolie, houd van het vuur af warm met het deksel op de pan.

Als de snijboontjes en de spaghetti opstaan verwarm je vast een flinke hapjespan of wok op laag vuur. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, verhit een klein scheutje olijfolie en bak de champignons een paar minuten met de groene pesto. Schep regelmatig om en pel intussen twee teentjes knoflook en hak fijn. Als de champignons beginnen te slinken en mooi bruin worden voeg je de fijngehakte knoflook en de garnaaltjes toe. Kruid met peper en zout en bak een paar minuten, schep regelmatig om.

Wil je de pijnboompitjes roosteren dan doe je dit in een droge en hete koekenpan. Verhit de pitjes en schep steeds om, haal uit de pan zodra ze beginnen te kleuren en geuren en laat afkoelen. Doe de voorgekookte snijbonen nu bij de champignons en garnalen en schep goed door elkaar, verhit nog even tot de snijboontjes goed warm zijn.

Schep de spaghetti op de borden en schep hier de gebakken snijbonen, champignons en garnalen bij. Strooi er de (geroosterde) pijnboompitjes over en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Schep de rucola ernaast en sprenkel nog wat olijfolie over de rucola én de pasta. Draai er nog wat peper overheen en je heerlijke pastamaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, garnalen, pesto, knoflook en rucola'