Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 400 gr. (spelt) spaghetti
- 200 gr. tijgergarnalen
- 500 gr. snijbonen
- 250 gr. doperwten (diepvries)
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- rucola
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een grote pan op met kokend water om zo de pasta in te bereiden, als je verse spelt spaghetti gebruikt hoeft deze maar 4 minuten te koken. Zet een wat kleinere pan met kokend water op voor de groenten. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Maak de snijbonen schoon en snijd deze in blokjes van circa 1 centimeter. Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en snijd deze goed fijn. Als het water in de kleinere pan kookt doe je de gesneden snijbonen en de doperwten erin en brengt het opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten koken en spoel daarna goed onder koud water zodat de groente niet verder doorgaart. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de fijngesneden knoflook en sjalotjes hier kort in aan. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en bak een paar minuten mee. Doe de spaghetti in de ruime pan en kook 4 minuten tot deze gaar is, laat even uitlekken in een vergiet en hussel door elkaar met wat olijfolie. Doe terug in de pan om warm te houden .
Doe de afgekoelde snijbonen en doperwten in de hapjespan en bak kort mee, kruid met flink wat versgemalen peper en een beetje zout. Als de groente weer is opgewarmd serveer je de spaghetti op de borden en schep je er het garnalen en groentemengsel bij.
Leg er een handje rucola op, rasp er wat Parmezaanse kaas over, strooi er nog wat peper op en giet er tenslotte nog een klein scheutje olijfolie overheen. Klaar is je zonnige pastamaaltijd!