Spaghetti met snijboontjes, gebakken champignons en een zalmmoot
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 2 zalmhaasjes (ca. 250 gr. per stuk)
- 600 gr. snijbonen
- 250 gr. champignons
- 2 teentjes knoflook
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- 2 el. groene pesto
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de boven- en onderkant van de snijbonen en snijd vervolgens in blokjes. Kook de snijbonen vijf minuten en spoel in een vergiet onder koud water af, laat de snijbonen goed uitlekken. Verwarm ook alvast een koekenpan en een wok op laag vuur.
Bereid intussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de spaghetti af zodra deze gaar is en laat uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan met een scheutje olijfolie, roer door elkaar en houd warm voor zo. Borstel zodra de spaghetti kookt de champignons schoon en snijd in vieren. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de wok.
Roerbak de fijngehakte knoflook kort op hoog vuur en voeg de gesneden champignons toe. Doe er twee theelepels groene pesto bij en kruid met Italiaanse kruiden, peper en wat zout. Roerbak tot de champignons mooi bruin worden en voeg dan de voorgekookte snijbonen toe. Bak nog een aantal minuten mee zodat de snijbonen goed heet worden en de champignons beginnen te slinken.
Verhit tegelijkertijd een klein laagje olijfolie in de koekenpan en kruid de zalmhaasjes aan beide kanten met wat peper. Bak de zalmhaasjes in ongeveer vijf minuten gaar en keer ze halverwege als de zalm niet meer aan de pan blijft plakken.
Schep de spaghetti op de borden en doe hier de snijbonen en champignons bij. Snipper wat verse blaadjes basilicum boven de pasta en roergebakken groenten. Leg op ieder bord een half zalmhaasje en rasp nog wat Parmezaanse kaas over de borden. Sprenkel er tot slot wat olijfolie overheen en je spaghetti met snijboontjes, gebakken champignons en zalmmoot is klaar.