Spaghetti met sperziebonen, tomaatjes uit de oven en pancetta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 500 gr. sperziebonen
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 80 gr. pancetta
- 4 tenen knoflook
- verse basilicum
- peper
- olijfolie
- klontje boter
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee ovenschalen klaar.
Bedek een van de ovenschalen met wat bakpapier en verdeel daar de pancetta over. Bestrooi met wat versgemalen peper en zet klaar voor zo. Zet ook vast twee pannen op met kokend water, één grote pan met ruim water voor de pasta en eentje met een laagje voor de sperziebonen.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe deze in de andere ovenschaal. Pel de teentjes knoflook, snijd doormidden en verdeel over de tomaatjes. Snipper er naar smaak wat verse basilicum over en besprenkel alle tomaatjes met flink wat olijfolie. Maal er tenslotte nog wat peper over en zet de schaal 20 minuten in je voorverwarmde oven. Zet er tegelijkertijd de schaal met pancetta bij maar haal deze er na tien minuten uit!
Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en giet deze daarna af. Giet er een scheutje olijfolie over en roer goed door elkaar, eventueel met een klein beetje versgemalen peper. Houd warm met de deksel op de pan, van het vuur af.
Maak intussen de sperzieboontjes schoon door de boven- en onderkant af te snijden en breek ze doormidden. Kook de sperzieboontjes 8 minuten en giet af, zet een minuut onder de koud stromende kraan en laat ze daarna met een klein klontje boter weer warm worden op laag vuur.
Als je de pancetta na tien minuten uit de oven haalt leg je deze op een bord dat je hebt bedekt met keukenpapier. Laat liggen voor zo, het ergste vet verdwijnt op deze manier en de pancetta wordt lekker krokant.
Als de tomaatjes uit de oven komen schep je wat spaghetti op een bord, doe er de sperziebonen en tomaatjes bij. Verkruimel wat van de pancetta boven het bord, snipper er nog wat basilicum overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Giet er nog een klein scheutje olijfolie over en bestrooi met nog een beetje versgemalen peper. Eet smakelijk.