Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm

Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm

Deze spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm is niet alleen zo gemaakt. Het smaakt ook nog eens erg lekker. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten. Want spinazie en zalm is natuurlijk een beproefde combinatie. Bij dit recept deed ik er ook nog wat gebakken oesterzwam bij. Samen met een hardgekookt eitje zorgt dit voor een heerlijk maaltje.

Ik koos bij dit recept voor verse bladspinazie. Deze roerbakte ik in de wok waar ik eerst de oesterzwam in bakte. In de tussentijd bereid je de spaghetti en kook je de eieren. De moot zalm bakte ik in de koekenpan met roomboter en olijfolie. De zalm kruidde ik met Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Meer heeft een goede moot zalm eigenlijk niet nodig.

Lijkt deze spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm je wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer makkelijke recepten met pasta.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. spaghetti
  • 4 eieren
  • 600 gr. bladspinazie
  • 200 gr. oesterzwam
  • 300 gr. zalmfilet
  • roomboter
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet de eieren op het vuur in een pan koud water. Breng het water aan de kook en kook de eieren zeven minuten. Spoel langdurig onder de koude kraan en pel de eieren direct. Bewaar ze in een kommetje water. Zet een wok op laag vuur en laat goed heet worden. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de spaghetti.

Bak de oesterzwam en spinazie

Borstel de oesterzwammen schoon met een groenteborsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje van de oesterzwammen. Vervolgens snijd je de oesterzwammen in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak de oesterzwam op hoog vuur bruin. Kruid met ruim peper en zout en voeg intussen beetje bij beetje de bladspinazie toe. Laat de spinazie volledig slinken en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. Kruid verder naar smaak met peper en zout.

Bereid de zalm

In de tussentijd bak je ook de zalm. Zet een koekenpan op laag vuur en smelt hier een flinke klont roomboter in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid de zalmfilet met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg de zalmfilet in de koekenpan en bak een minuut aan op hoog vuur. Draai het vuur nu wat lager en bak de zalm zo'n vijf minuten. Beweeg regelmatig door de pan en draai na vijf minuten om. Bak nog eens vijf minuten en schep steeds wat van het boter- en oliemengsel over de zalm.

Tussendoor bereid je de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer om met wat olijfolie. Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de spinazie en oesterzwam op. Snijd de zalm in stukken en verdeel over de borden. Snijd de gekookte eieren met een eiersnijder in plakjes en leg op de spinazie. Kruid met wat peper en zout en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm'
Afbeelding bij 'Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm'
Afbeelding bij 'Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 473 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 19 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 1 gr.
  • Natrium 400 mg.