Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. spaghetti
- 800 gr. grpelde tomaten, uit blik
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ei
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 500 gr. champignons
- 75 gr. rucola
- paneermeel
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- snufje suiker
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- pecorino
- verse basilicum
Bereidingswijze
Doe het gehakt in een mengkom. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Pel twee teentjes knoflook en hak deze fijn, doe in de mengkom. Breek er een ei boven en voeg een eetlepel paneermeel toe. Kneed het gehakt stevig door elkaar. Voeg net zoveel paneermeel toe tot het gehakt niet meer te vochtig aanvoelt. Kneed er vervolgens gehaktballetjes van. Zelf maakte ik ze ter grootte van een bitterbal, groter of kleiner kan natuurlijk ook. Leg de gehaktballetjes nog even in de koelkast, zo blijven ze mooi rond tijdens het bakken.
Bak de gehaktballetjes
Verhit een ruime hapjespan op laag vuur. Pel intussen de uien en de resterende teen knoflook. Hak de uien en knoflook goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur. Snijd intussen de champignons in plakjes en doe bij de knoflook en ui. Zet het vuur wat hoger en schep goed door elkaar. Bak tot de champignons slinken. Kruid tussendoor met ruim peper en wat zout. Stort in een vergiet en laat uitlekken. Doe weer een scheut olijfolie in de hapjespan.
Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur aan alle kanten dicht. Zet het vuur wat lager en laat de gehaktballetjes ongeveer tien minuten garen. Rol ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Breng ondertussen in een flinke pan een ruime laag water aan de kook.
Maak de tomatensaus en spaghetti
Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg je de blikken gepelde tomaten toe aan de hapjespan. Schep alles goed door en voeg dan een snufje suiker, de gebakken champignons, ui en knoflook toe. Laat het geheel zo'n 15 minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Bereid intussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer om met wat vers geraspte pecorino.
Serveren
Verdeel de rucola over vier borden. Rasp hier wat Parmezaanse kaas over. Besprenkel met olijfolie en schep hier de spaghetti over. Doe daar de tomatensaus met gehaktballetjes op. Rasp er vervolgens flink wat Parmezaanse kaas en pecorino overheen. Doe er nog wat verse basilicum en een klein scheutje olijfolie overheen. Je spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 713 kcal.
- Vetten 43 gr.
- Waarvan verzadigd 15 gr.
- Koolhydraten 32 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 45 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.