
Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. mie
- 300 gr. biefstuk
- 500 gr. sperziebonen
- 1 courgette
- 100 gr. shiitakes
- 150 gr. cashewnoten
- 150 ml. teriyakisaus
- wokolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een ruime pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook vast je wokpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Maak de sperziebonen schoon en snijd de puntjes eraf, snijd de sperziebonen vervolgens in kleine stukjes. Kook de sperziebonen vijf minuten voor en spoel daarna af onder koud water. Laat ze even in een pan met koud water staan zodat ze goed afkoelen en laat daarna uitlekken in een vergiet. Zet de pan weer op het vuur met een flinke laag water en breng weer aan de kook. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd warm in de pan.
Snijd intussen de biefstuk in reepjes en verwarm een scheutje wokolie in de hete wok. Roerbak de reepjes biefstuk één minuut op hoog vuur met ongeveer 1/3 van de teriyakisaus. Als de biefstukreepjes zijn dichtgeschroeid haal je ze uit de wok met een vleestang en bewaar je ze voor zo. Verwijder de harde uiteindes van de shiitake-steeltjes en snijd de shiitake in dunne plakjes. Roerbak op hoog vuur tot de shiitake begint te slinken. Snijd intussen de courgette in kleine blokjes en roerbak mee met de shiitake, voeg weer 1/3 van de teriyakisaus toe en roerbak tot de shiitake en courgette mooi bruin is.
Voeg nu de uitgelekte sperziebonen toe aan de wok en roerbak de sperziebonen een paar minuten mee. Voeg de laatste teriyakisaus toe en de cashewnoten en roerbak nog kort op hoog vuur. Doe er tot slot de biefstukreepjes bij en roerbak mee tot ze goed warm zijn. Schep de mie op de borden en schep hier de sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus overheen.
Recepten in je mail





