Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelpartjes*
- 400 gr. sperziebonen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 4 stukjes kippendijfilet
- peper
- zout
- paprikapoeder
- olijfolie
- boter om te bakken
- ketjap manis
- tomatenketchup
* Gebruik voorgekookte partjes of kook deze eerst zelf 10 minuten voor als je zelf de aardappels snijdt.
Bereidingswijze
Zet een hapjespan of een koekenpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Haal de kippendijfilets uit de koelkast en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Kruid aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder. Verhit wat boter en/of olijfolie in de pan en bak de kippendij aan alle kanten dicht. Zet het vuur wat lager en bak de kippendij in 20 minuten gaar. Keer regelmatig om en schuif af en toe over de bodem.
Roerbak de groenten
Zet een tweede ruime hapjespan of een wokpan op laag vuur. Maak intussen de sperziebonen schoon door de puntjes te verwijderen en de boontjes doormidden te breken. Spoel onder de koude kraan en laat kort uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de sperziebonen toe. Roerbak deze ongeveer tien minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
In de tussentijd pel je de rode ui en snijd je deze fijn. Met een scherp koksmes en eventueel een uienkam heb je dit zo gedaan. Voeg de rode ui toe aan de sperziebonen en bak mee. Bereid tussendoor de paprika's door de bovenkant eraf te snijden en de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen. Hierna snijd je ze in stukjes en voeg je de rode en gele paprika toe aan de sperziebonen en rode ui.
Als laatste snijd je de courgette in blokjes. Deze voeg je ook toe aan de pan waarna je nog een scheutje olijfolie toevoegt. Kruid naar smaak met peper en zout en schep goed om. Verhit nog een paar minuten tot alle groenten goed verwarmd is.
Aardappelpartjes bakken
Tijdens het roerbakken van de groenten zet je ook een grote koekenpan op het vuur. Hierin verhit je een scheutje olie waar je de aardappelpartjes in bakt. Doe dit op middelhoog vuur en schep de aardappelpartjes regelmatig om. Kruid tussendoor met wat grof zeezout, een klein beetje peper en wat paprikapoeder. Bak de aardappelpartjes ongeveer tien minuten tot ze mooi kleuren en een beetje knapperig worden.
Ik gebruikte kant en klare partjes maar je kan deze ook zelf snijden. Boen dan de aardappels schoon en snijd in partjes, kook ze ongeveer tien minuten en laat uitlekken en afkoelen. Bak ze hierna zoals hierboven is beschreven.
Maak de jus
Haal de gare kippendij uit de pan en voeg een scheutje (heet) water toe. Zet het vuur hoog en schraap de bakrestjes van de bodem. Breng op smaak met wat ketjap manis en een scheutje tomatensaus. Eventueel kan je er nog wat paprikapoeder bij doen. Schep goed om en kook de jus een beetje in tot deze wat dikker wordt.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 613 kcal.
- Vetten 27 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 51 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 10 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.