Spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks

Spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks

Deze lekkere spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks is een echt feestmaaltje. Zowel zoonlief als ik hebben hier van zitten smullen. De pan en ovenschalen waren na het avondeten dan ook helemaal leeg. Bovendien heb je dit lekkere maaltje zo gemaakt.

Helemaal als je kant-en-klare spinazie à la crème en vissticks neemt. Maar ook als je beiden zelf maakt hoeft dit lekkere maaltje je niet veel tijd te kosten. Hieronder vind je het recept, ideaal als je weinig tijd hebt maar toch een lekkere avondmaaltijd op tafel wilt zetten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappelen, kruimig
  • olijfolie
  • grof zeezout

Voor de spinazie à la crème:

  • 600 gr. bladspinazie
  • 125 gr. crème fraiche
  • peper en zout
  • olijfolie

Voor de vissticks:

  • 300 gr. kabeljauwhaas
  • bloem
  • panko of paneermeel
  • 2 eieren

Wil je helemaal snel klaar zijn? Kies dan voor kant-en-klare spinazie à la crème en vissticks.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ovenschaal en een bakplaat klaar. Zet ook een pan met een flinke laag water op het vuur om zo de aardappelen in voor te koken. Boen de aardappelen schoon en snijd doormidden, kook deze zo'n tien minuten en giet af. Laat kort droogstomen.

Als de aardappels opstaan bereid je de vissticks vast voor. Snijd de kabeljauwhaas in stukken ter grootte van een visstick. Zet twee borden en een schaal klaar. Vul het eerste bord met bloem, het tweede bord met de panko en de schaal met de losgeklopte eieren. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Haal een stuk kabeljauwhaas achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en de panko en herhaal dit nogmaals. Leg op de bakplaat en herhaal voor de andere stukken kabeljauwhaas.

Doe de aardappelen nu in een flinke ovenschaal met de platte kant op de bodem. Stamp de aardappelen een beetje kapot met een aardappelstamper en sprenkel er flink wat olijfolie over. De bedoeling is dat de schil goed gebarsten is, je hoeft ze niet tot stamppot te stampen. Strooi er tot slot nog wat grof zeezout overheen. Zet de aardappelen nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schuif er na tien minuten de bakplaat met vissticks bij. Bak de vissticks tien minuten mee, draai allemaal even om en bak de laatste vijf minuten mee met de aardappels.

Zodra je de vissticks de eerste keer in de oven schuift verhit je vast een wokpan op laag vuur. Snijd de bladspinazie grof met een koksmes en verhit wat olijfolie in de wok. Roerbak de bladspinazie nu beetje bij beetje tot deze begint te slinken. Kruid met wat peper en roer de crème fraiche erdoor.

Als de smashed potatoes mooi bruin en krokant zijn haal je de schaal uit de oven. Ook de vissticks haal je eruit als deze mooi goudbruin zijn geworden. Serveer de smashed potatoes uit de oven met de spinazie à la crème en de vissticks.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks'
Afbeelding bij 'Spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks'
Afbeelding bij 'Spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks'
Afbeelding bij 'Spinazie à la crème met smashed potatoes en vissticks'