
Spinazie met gegrilde paprika en gebakken ei uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. bladspinazie
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 250 gr. kastanjechampignons
- 6 bosuitjes
- 6 eieren
- peper en zout
- boter om in te vetten
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een wok of grote hapjespan op laag vuur, zo kan deze vast goed warm worden.
Ik heb ervoor gekozen om de paprika eerst te grillen in de oven, maar ook zonder deze extra stap is het een heerlijke maaltijd. Als je weinig tijd hebt kan je de paprika dus gewoon rauw bij de rest van de ingrediënten doen. Wil je hem wel eerst grillen dan lees je hier hoe ik dat heb gedaan.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en snijd zowel de rode puntpaprika als gele paprika in reepjes. Zorg wel dat je eerst de zaadlijsten en zaadjes hebt verwijderd. Verdeel de reepjes paprika over de ovenplaat en zet deze zo'n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de paprika licht begint te blakeren is deze klaar en haal je de ovenplaat eruit. Laat de paprikareepjes op de ovenplaat liggen voor zo, laat de oven aanstaan.
Snijd terwijl je de paprika grilt de rode ui in kleine stukjes en verhit een scheutje olijfolie in je hapjespan of wok. Fruit de ui hier kort in aan en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak de spinazie net zo lang tot deze net begint te slinken. Schep de spinazie en de ui in een vergiet en laat deze in je wasbak even uitlekken.
Vet een grote ovenschaal in met wat boter en verdeel het spinaziemengsel over de bodem. Snijd de champignons in plakken en leg deze over de spinazie. Strooi tenslotte de gegrilde reepjes paprika over de champignons en breek de eieren met enige ruimte tussen elkaar boven de ovenschaal, probeer de dooiers heel te houden.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi deze over de ovenschaal. Breng alles op smaak met peper en zout en strooi er eventueel naar smaak nog wat verse kruiden als rozemarijn of tijm over.
Schuif de ovenschaal nu circa 15 minuten in de nog steeds warme oven en haal deze eruit als de eidooiers zijn gestold. Snijd en schep het mengsel er nu uit en serveer.
Recepten in je mail




