Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 600 gr. bladspinazie
- 300 gr. kippendij
- 250 gr. champignons
- 35 gr. pijnboompitjes
- 2 tl. groene pesto
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Verhit je wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Snijd de kippendijfilet in reepjes en verhit een scheutje olijfolie in de wok. Doe de reepjes kippendij met de groene pesto en peper en zout in de wok en roerbak vijf minuten op hoog vuur. Als de reepjes kippendij gaar zijn schep je ze er even uit met een schuimspaan, laat het bakvet in de wok.
Als de kip in de wok zit borstel je de champignons schoon. Snijd de grote champignons in vier parten, de wat kleinere doormidden. Als je de kip uit de wok hebt gehaald voeg je de champignons toe en roerbak je deze op hoog vuur tot ze mooi bruin worden. Kruid tussendoor met ruim peper en zout. Leg nu ook de wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Als de champignons mooi bruin zijn en iets beginnen te slinken voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe. Roerbak op hoog vuur maar laat de spinazie net niet helemaal slinken. De spinazie zal flink wat vocht afgeven, eventueel kan je de inhoud van de wok in een vergiet storten en kort uit laten lekken. Bak daarna weer verder. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren en je ze gaat ruiken. Stort op een bord om een beetje af te laten koelen.
Beleg de wraps in het midden met het spinazie- en kipmengsel en strooi hier de pijnboompitjes over. Rasp er nu flink wat Parmezaanse kaas overheen en kruid eventueel nog met een beetje extra peper. Rol de wraps strak op en snijd eventueel doormidden. Serveer je spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas al opgerold of zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen dit zelf kan doen.