
Spinaziestamppot met gele paprika, paddenstoelen en pancetta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 600 gr. verse spinazie
- 1 gele paprika
- 200 gr. gemengde paddenstoelen*
- 100 gr. pancetta
- olijfolie
- groene pesto
- scheutje melk
- klontje boter
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
* Bijvoorbeeld (kastanje)champignons, shiitake en beukenzwam
Bereidingswijze
Zet een grote soeppan of een stamppotpan op het vuur en breng hierin een laag water aan de kook. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Verwarm in de tussentijd een grote koekenpan of een hapjespan op laag vuur. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in kleine blokjes.
Bereid de gele paprika en paddenstoelen
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan of hapjespan en voeg de gele paprika toe. Bak een paar minuten aan en doe er dan de gesneden paddenstoelen bij. Schep om op hoog vuur en doe er naar smaak groene pesto, Italiaanse kruiden en peper en zout bij. Bak goed aan tot de paddenstoelen beginnen te slinken en zet het vuur laag.
Maak de spinaziestamppot
Giet de aardappelen af en laat kort droogstomen van het vuur af. Doe er een scheutje melk en een klontje boter bij en stamp tot een smeuïge puree. Kruid met wat peper en zout. Hak met een koksmes steeds een handje verse spinazie grof en roer door de stamppot. Herhaal dit tot alle spinazie door de stamppot is gemengd, stamp eventueel verder aan met een aardappelstamper.
Schep de spinaziestamppot op de borden en verdeel hier de paddenstoelen en gele paprika over. Verdeel de plakjes pancetta over de borden en serveer de spinaziestamppot met gele paprika, paddenstoelen en pancetta.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 494 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 41 gr.
- Waarvan suikers 3 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 14 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.