
Spruitjes ovenschotel met gehakt, appel, walnoot en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 750 gr. spruitjes
- 300 gr. gehakt
- 2 appels
- 100 gr. walnoten
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- peper en zout
- olijfolie
- scheutje melk
- klontje roomboter + wat extra om in te vetten
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal (ca. 35 x 25 cm) klaar. Vet deze in met wat boter.
Als de aardappels koken maak je de spuitjes schoon door het stronkje eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Halveer de spruitjes en spoel even af in een vergiet, laat kort uitlekken. Snijd twee appels in kleine blokjes, gewoon met schil en al. Hak de walnoten grof met een koksmes. Bewaar voor zo.
Roerbak de spruitjes tien minuten op middelhoog vuur in wat olijfolie. Voeg na vijf minuten de blokjes appel en gehakte walnoot toe en bak mee. Kruid met wat peper en zout. Bak in de tussentijd het gehakt rul in een hapjespan of koekenpan. Kruid ook met wat peper en zout en bewaar voor zo. Doe het gebakken gehakt samen met de roergebakken spruitjes, appel en walnoot in de ovenschaal. Schep alles goed om.
Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat je ze kort droogstomen van het vuur af. Stamp de aardappels met een scheutje melk en een klontje roomboter tot een puree, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en strijk goed glad. Strooi er de geraspte kaas over en bak nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Zodra de kaas mooi goudbruin is gegratineerd is de spruitjesschotel uit de oven klaar. Laat een paar minuutjes afkoelen op een rooster en serveer de spruitjes ovenschotel met gehakt, appel, walnoot en kaas.
Recepten in je mail








Voedingswaarden per persoon
- Energie 901 kcal.
- Vetten 50 gr.
- Waarvan verzadigd 18 gr.
- Koolhydraten 67 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 14 gr.
- Eiwitten 36 gr.
- Zout 1.48 gr.
- Natrium 592 mg.