Spruitjes ovenschotel met krieltjes, gebakken spekjes en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 500 gr. spruiten
- 200 gr. spekreepjes
- 3 eieren
- 150 gr. volle yoghurt
- 150 gr. geraspte kaas, belegen
- peper en zout
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Kook de krieltjes met schil en al in 12 minuten gaar. Giet af en laat kort droogstomen van het vuur af. Vet een ovenschaal van ca. 30 cm in met wat boter. Doe hier de krieltjes in en stamp kapot met een aardappelstamper. Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout. Bak de krieltjes 10 minuten in de oven.
Kook de spruitjes
In de tussentijd maak je de spruitjes schoon. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten vervolgens. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hierin kook je de spruitjes acht minuten. Stort in een vergiet en spoel af onder de kraan met koud water. Laat uitlekken.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze mooi kleuren. Schep de uitgelekte spruitjes om met de spekreepjes. Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aan. Strooi een laagje kaas over de krieltjes. Doe hier de spruitjes en spekjes over. Strooi er de rest van de geraspte kaas overheen. Klop in een mengkom drie eieren los met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Maak de ovenschotel
Giet het eiermengsel nu over de spruitjes en spekjes. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak nog 15 minuten. Tot de kaas mooi is gesmolten en het eiermengsel is gestold. Haal uit de oven en serveer direct.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 529 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 31 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 2.9 gr.
- Natrium 1160 mg.