Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. krieltjes, in de schil
- 1 kg. spruitjes
- 2 rode uien
- 6 tenen knoflook
- 6 Catalaanse braadworstjes
- grof zeezout
- peper
- rozemarijn
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek alvast een bakplaat met bakpapier. Spoel de krieltjes even onder de kraan en laat kort uitlekken. Snijd de krieltjes doormidden en verdeel over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en strooi er wat grof zeezout en gedroogde of fijngehakte rozemarijn over.
Pel de rode uien en snijd deze in vieren, snijd de rode uien vervolgens in stukjes en verdeel tussen de krieltjes op de bakplaat. Plet de teentjes knoflook onder een koksmes en verwijder het velletje. Snijd de teentjes knoflook in de lengte doormidden en verdeel tussen de krieltjes en rode ui.
Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen. Als je grote spruiten hebt snijd je ze eenmaal doormidden. Doe in een vergiet en spoel even onder de kraan. Laat kort uitlekken en doe de spruitjes in een mengkom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en wat grof zeezout en schep alles door elkaar. Verdeel over de bakplaat en strooi er wat versgemalen peper over.
Snijd de Catalaanse braadworstjes in drieën en verdeel over de bakplaat. Schuif de bakplaat nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er na 15 minuten uit en draai de stukjes wordt even om met een vleestang. Doe nog tien minuten in de oven tot alles gaar is, het is niet erg als de spruitjes wat geblakerd zijn.