Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas

Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas

Deze stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas is zo klaar. De paksoi zorgt ervoor dat deze stamppot nog wat knapperig is. De gebakken spekjes en kaas zorgen voor een lekkere smaak. Bovendien hoef je voor deze stamppot niet veel voor te bereiden. Zo zet je deze in een half uurtje op tafel. Een lekker recept voor doordeweeks dus.

De paksoi kook je deels mee met de aardappels. In de tussentijd bak je de spekreepjes en snijd je de kaas in stukjes. Wij maken thuis regelmatig andijviestamppot. Meestal als we wat stukjes kaas over hebben, zo kan je deze ‘kontjes’ nog prima gebruiken. Maar je kan natuurlijk ook wat geraspte kaas gebruiken als je dat nog hebt liggen.

Wil je deze lekkere andijviestamppot met paksoi, spekjes en kaas ook eens proberen? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere en snelle stamppot recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 500 gr. andijvie, gesneden
  • 1 paksoi
  • 125 gr. spekreepjes
  • 100 gr. jonge kaas
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke stamppotpan of soeppan op het vuur. Breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en spoel de paksoi onder de kraan. Snijd de stelen tot aan het bladgroen in stukjes. Bewaar het bladgroen voor later. Kook de gesneden stukjes paksoi de laatste vijf minuten mee met de aardappels.

Bak intussen de spekreepjes in een droge en hete koekenpan. Als de spekreepjes goed krokant zijn zet je het vuur laag, zo blijft het bakvet vloeibaar. Rol het bladgroen van de paksoi op en snijd in stukjes. Giet de aardappels nu af en laat kort droogstomen. Kruid met flink wat peper en zout. Voeg een klontje roomboter en een scheutje lauwe melk toe. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot.

Stamp of roer er vervolgens het bladgroen van de paksoi en de gesneden andijvie door. Snijd de kaas in kleine blokjes en roer door de stamppot. Voeg op het laatst de spekreepjes en het bakvet toe en roer nogmaals door elkaar. Laat op laag vuur staan tot de kaas is gesmolten en serveer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas'
Afbeelding bij 'Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas'
Afbeelding bij 'Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas'
Afbeelding bij 'Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 485 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 50 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.