Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 500 gr. andijvie, gesneden
- 1 paksoi
- 125 gr. spekreepjes
- 100 gr. jonge kaas
- klontje roomboter
- scheutje melk
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een flinke stamppotpan of soeppan op het vuur. Breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en spoel de paksoi onder de kraan. Snijd de stelen tot aan het bladgroen in stukjes. Bewaar het bladgroen voor later. Kook de gesneden stukjes paksoi de laatste vijf minuten mee met de aardappels.
Bak intussen de spekreepjes in een droge en hete koekenpan. Als de spekreepjes goed krokant zijn zet je het vuur laag, zo blijft het bakvet vloeibaar. Rol het bladgroen van de paksoi op en snijd in stukjes. Giet de aardappels nu af en laat kort droogstomen. Kruid met flink wat peper en zout. Voeg een klontje roomboter en een scheutje lauwe melk toe. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot.
Stamp of roer er vervolgens het bladgroen van de paksoi en de gesneden andijvie door. Snijd de kaas in kleine blokjes en roer door de stamppot. Voeg op het laatst de spekreepjes en het bakvet toe en roer nogmaals door elkaar. Laat op laag vuur staan tot de kaas is gesmolten en serveer.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 485 kcal.
- Vetten 20 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 50 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 20 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.