Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes

Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes

Courgette en aubergine gaan prima samen. Ik gebruikte ze bijvoorbeeld voor deze stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes. De geroosterde groenten hebben een heerlijke smaak en de rode paprika die ik ook grilde maakte het helemaal af.

Ik heb de groenten op smaak gebracht met verse tijm, dit gebruikte ik ook bij de lamskoteletjes. Het resultaat was een makkelijke maar vooral erg lekkere stamppot die weer eens iets anders is. Zelf eens proberen? Het recept voor deze lekkere stamppot vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 500 gr. lamskoteletjes
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • verse tijm
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en zet vast een bakplaat klaar zonder bakpapier. Zet ook vast een flinke pan op met ruim water om zo de aardappels te koken en te stampen.

Was de courgette en aubergine schoon en verwijder de voor- en achterkant. Snijd de courgettes in dunne plakjes en doe in een vergiet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in dunne plakjes. Doe bij de courgette in je vergiet en bestrooi met wat zout, hussel door elkaar en laat een kwartiertje staan.

Schil intussen de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. De tijm doe je een beetje naar smaak, zelf gebruikte ik zo'n 10 volle takjes voor over de groenten. Ris de tijm van de takjes en hak zo fijn mogelijk, laat even staan voor zo.

Dep de courgette en aubergine droog en verdeel over de bakplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over, kruid met versgemalen peper en strooi de tijm erover. Snijd de rode paprika in reepjes en doe in een apart ovenschaaltje. Schuif alles nu 20 minuten in de voorverwarmde oven en kook tegelijkertijd de aardappelen. Schep de groenten halverwege even door elkaar.

Smeer de lamskoteletten intussen in met olijfolie en hak naar smaak nog een paar takjes tijm fijn. Strooi wat zout en peper over de koteletjes en verdeel de tijm erover. Verhit vast een grillpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Heb je geen grillpan gebruik dan een flinke koekenpan.

Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter en klein scheutje melk. Schep de geroosterde courgette en aubergine van de bakplaat en stamp door de aardappelen. Kruid met peper en zout en roer er op het laatste moment de gegrilde stukjes paprika door.

Houd de stamppot warm en bak de lamskoteletjes ongeveer drie minuten per kant op de hete grillpan. Serveer de stamppot, leg er een paar lamskoteletjes naast en druppel wat van het bakvocht over de stamppot.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes'
Afbeelding bij 'Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes'
Afbeelding bij 'Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes'
Afbeelding bij 'Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes'
Afbeelding bij 'Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes'
Afbeelding bij 'Stamppot van geroosterde courgette en aubergine met lamskoteletjes'