Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Ik ben dol op sticky chicken. Van deze sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels heb ik dan ook echt zitten smullen. Het is een supermakkelijk en lekker maaltje dat je echt zo op tafel hebt staan. Binnen 20 minuten heb je dit recept al gemaakt.

De lekkere smaak zit hem vooral in de zoete roergebakken mango en ananas. Dit combineert perfect met de lichtpikante en zoete stukjes kip. Nou moet je wel van warm fruit houden, sommigen vinden dit namelijk niets. Maar laat je het gewoon helemaal afkoelen dan houd je een koude noedelsalade over. Ook heel erg lekker!

Lijkt dit recept met sticky kip je wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle roerbakrecept. En wil je toch liever iets anders dan vind je hier nog veel meer wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 270 gr. udon noedels
  • 350 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. champignons
  • 350 gr. ananasstukjes
  • 275 gr. mangostukjes
  • 100 gr. taugé
  • 6 lenteuitjes
  • 75 ml. zoete chilisaus
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl. sambal oelek
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • arachideolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de udon noedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook een wok op laag vuur en laat deze goed heet worden. Tot slot verwarm je ook een flinke hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt.

Sticky chicken

Snijd de kippendij in blokjes en roer in een mengkom om met de zoete chilisaus, sojasaus, sambal, basterdsuiker. Voeg wat peper en zout toe en doe er sesamzaadjes naar smaak bij. Verhit een scheutje arachideolie in de hapjespan en bak de sticky chicken hier ongeveer acht tot tien minuten in aan. Bak de kip tot deze mooi donker wordt en goed gaar is.

Roerbakken

Doe tegelijkertijd ook een scheutje arachideolie in de wok. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Roerbak de champignons op hoog vuur tot ze mooi bruin worden en beginnen te slinken. Doe er dan de stukjes ananas en mango bij en roerbak mee op hoog vuur. Kruid met alleen wat peper. Doe er nog kort de taugé bij en schep op hoog vuur om. Snijd als laatste de lenteuitjes in ringetjes en bak de helft nog kort mee in de wok. De andere helft bewaar je voor zo.

Serveren

Schep de noedels op de borden en verdeel de sticky chicken ernaast. Schep de roergebakken ananas, mango, champignons en taugé er overheen. Garneer met de rest van de ringetjes lenteui.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 430 kcal.
  • Vetten 12 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 45 gr.
  • Waarvan suikers 25 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 28 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.