Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 270 gr. udon noedels
- 350 gr. kippendijfilet
- 250 gr. champignons
- 350 gr. ananasstukjes
- 275 gr. mangostukjes
- 100 gr. taugé
- 6 lenteuitjes
- 75 ml. zoete chilisaus
- 2 el. sojasaus
- 1 el. bruine basterdsuiker
- 1/2 tl. sambal oelek
- sesamzaad
- peper en zout
- arachideolie
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de udon noedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook een wok op laag vuur en laat deze goed heet worden. Tot slot verwarm je ook een flinke hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt.
Sticky chicken
Snijd de kippendij in blokjes en roer in een mengkom om met de zoete chilisaus, sojasaus, sambal, basterdsuiker. Voeg wat peper en zout toe en doe er sesamzaadjes naar smaak bij. Verhit een scheutje arachideolie in de hapjespan en bak de sticky chicken hier ongeveer acht tot tien minuten in aan. Bak de kip tot deze mooi donker wordt en goed gaar is.
Roerbakken
Doe tegelijkertijd ook een scheutje arachideolie in de wok. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Roerbak de champignons op hoog vuur tot ze mooi bruin worden en beginnen te slinken. Doe er dan de stukjes ananas en mango bij en roerbak mee op hoog vuur. Kruid met alleen wat peper. Doe er nog kort de taugé bij en schep op hoog vuur om. Snijd als laatste de lenteuitjes in ringetjes en bak de helft nog kort mee in de wok. De andere helft bewaar je voor zo.
Serveren
Schep de noedels op de borden en verdeel de sticky chicken ernaast. Schep de roergebakken ananas, mango, champignons en taugé er overheen. Garneer met de rest van de ringetjes lenteui.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 430 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 45 gr.
- Waarvan suikers 25 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.