Sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels

Sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels

Deze sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels stond laatst op tafel. Het is een makkelijke en lekkere wokmaaltijd die je niet veel tijd kost. Terwijl je de kip in de oven gaart heb je alle tijd om de rest te bereiden. Het resultaat is een heerlijk maaltje waar je je vingers bij aflikt.

Je kan deze sticky chicken trouwens ook prima los bereiden. Zelf vind ik ze heerlijk als borrelhapje of bijgerecht bij een ander recept. Bovendien kan je de kip op verschillende manieren bereiden. Bij dit recept koos ik voor de snelle en makkelijke manier. Wij aten het deze keer met noedels maar je kan het ook met rijst maken.

Het recept voor de sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels lees je hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere wok recepten. Het roerbakken doe ik zelf het liefst in een gietijzeren wokpan. Maar je kan ook een andere wok gebruiken natuurlijk. Hier lees je meer over het kiezen van een goede wokpan.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. kippenvleugels
  • 250 gr. fijne eiernoedels
  • 1 paksoi
  • 200 gr. sperziebonen
  • 200 gr. bospeen
  • 3 lenteuitjes
  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. shiitakes
  • peper en zout
  • wokolie

Voor de marinade

  • 2 el. oestersaus
  • 1 el. sojasaus
  • 1 tl. bruine basterdsuiker
  • scheutje honing
  • scheutje zoete chilisaus
  • peper en zout
  • sesamzaadjes

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet vast een ovenschaal of braadslede klaar. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom en roer goed door elkaar. Doe de kippenvleugels erbij en schep deze om zodat ze goed bedekt zijn met de marinade. Verdeel de kippenvleugels over de ovenschaal en bak deze in 30 minuten gaar.

Verwarm intussen een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Zet ook een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder de koude kraan. Laat de noedels uitlekken in het vergiet.

Snijden en wokken

Tussendoor snijd je de rest van de ingrediënten. De sperziebonen maak je schoon door de puntjes te verwijderen en ze doormidden te breken. Hierna snijd je de wortel met een scherp koksmes in dunne plakjes. De lenteuitjes snijd je in ringetjes. Van de paksoi verwijder je de onderkant waarna je de witte steel in stukjes snijd. Het bladgroen hak je fijn.

Borstel de shiitakes schoon en snijd in stukjes. Verhit wat wokolie in de wokpan en roerbak de shiitakes een paar minuten op hoog vuur. Kruid met flink wat peper en zout en laat ze mooi slinken. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en roerbak alles zo'n acht minuten op hoog vuur. Voeg aan het einde de taugé en de uitgelekte noedels toe. Schep alles nog even om op hoog vuur tot de noedels weer warm zijn.

Serveren

Haal de kip uit de oven en strooi er nog wat sesamzaadjes over. Verdeel de noedels en de geroerbakte groenten over de borden. Sprenkel er nog een beetje sojasaus over en strooi er eventueel wat sesamzaad op. Verdeel tot slot de sticky chicken over de borden. Schep nog wat van het bakvet over de noedels en je maaltje is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels'
Afbeelding bij 'Sticky chicken met geroerbakte groenten, shiitakes en noedels'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 437 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 43 gr.
  • Zout 2.9 gr.
  • Natrium 1160 mg.