Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Deze stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella is leuk om eens te maken. Het is namelijk niet alleen erg lekker maar ook nog eens heel makkelijk om te bereiden. Als je een kant en klare rol pizzadeeg gebruikt staat deze stromboli in een half uurtje al op tafel. Erg lekker met een salade of bijvoorbeeld met een soepje.

De stromboli is een recept uit de Italiaans-Amerikaanse keuken en vindt zijn oorsprong in de staat Philadelphia. Het heeft wel iets weg van de pizza calzone maar is toch net wat anders. Je kan de stromboli pizza vullen zoals jij wil en dus helemaal maken naar jouw smaak. Ik koos voor deze variant.

Lijkt deze stromboli pizza jou ook wel wat dan vind je hieronder het makkelijke recept. Maar als je liever een andere pizza maakt vind je hier nog veel meer pizza recepten om eens te proberen. Ik ben heel benieuwd wat jij van deze pizzarol vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 rol pizzadeeg*
  • groene pesto
  • 100 gr. salami
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 125 gr. mozzarella
  • oregano
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • grof zeezout

* Bijvoorbeeld van Tante Fanny, bereid anders 1 portie pizzadeeg en rol deze uit tot een rechthoekige bodem.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Je kan de stromboli op verschillende manieren maken. Officieel rol je een stromboli op maar je kan hem ook dichtvouwen. Ik koos deze keer voor de tweede manier. Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Gebruik je een rol kant en klaar pizzadeeg dan zit deze meestal al op bakpapier. Gebruik je vers pizzadeeg dan bekleed je de ovenplaat met bakpapier.

Beleg de stromboli pizza

Leg de plak pizzadeeg op een grote snijplank en smeer in het midden dun in met groene pesto. Verdeel hier de plakken salami over. Laat de zongedroogde tomaatjes wat uitlekken op keukenpapier. Snijd ze vervolgens met een scherp mesje in reepjes en verdeel over de salami. Ook de mozzarella laat je uitlekken waarna je deze in plakjes snijd. Verdeel ook de mozzarella over het deeg. Strooi er nog wat gedroogde oregano over en wat verse basilicum.

Bak de pizza

Nu kan je de pizza eenvoudig dichtklappen door de lange zijdes dicht te vouwen. Hierna vouw je de korte zijde dicht en druk je deze een beetje aan. Leuker is het om de zijkanten wat in te snijden zodat je een soort repen krijgt. Vouw deze om en om dicht en het ziet er ineens heel anders uit. Als je alle repen hebt dichtgeklapt vouw je de korte kanten dicht.

Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat extra oregano en grof zeezout. Leg vervolgens op de bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak de stromboli ongeveer 15 minuten tot het pizzadeeg mooi lichtbruin en krokant is. Snijd de stromboli vervolgens in stukken en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 596 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 64 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 4.8 gr.
  • Natrium 1920 mg.