Stromboli met pesto, salami, zongedroogde tomaatjes en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 rol pizzadeeg*
- groene pesto
- 100 gr. salami
- 8 zongedroogde tomaatjes in olie
- 125 gr. mozzarella
- oregano
- verse basilicum
- olijfolie
- grof zeezout
* Bijvoorbeeld van Tante Fanny, bereid anders 1 portie pizzadeeg en rol deze uit tot een rechthoekige bodem.
Bereidingswijze
Je kan de stromboli op verschillende manieren maken. Officieel rol je een stromboli op maar je kan hem ook dichtvouwen. Ik koos deze keer voor de tweede manier. Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Gebruik je een rol kant en klaar pizzadeeg dan zit deze meestal al op bakpapier. Gebruik je vers pizzadeeg dan bekleed je de ovenplaat met bakpapier.
Beleg de stromboli pizza
Leg de plak pizzadeeg op een grote snijplank en smeer in het midden dun in met groene pesto. Verdeel hier de plakken salami over. Laat de zongedroogde tomaatjes wat uitlekken op keukenpapier. Snijd ze vervolgens met een scherp mesje in reepjes en verdeel over de salami. Ook de mozzarella laat je uitlekken waarna je deze in plakjes snijd. Verdeel ook de mozzarella over het deeg. Strooi er nog wat gedroogde oregano over en wat verse basilicum.
Bak de pizza
Nu kan je de pizza eenvoudig dichtklappen door de lange zijdes dicht te vouwen. Hierna vouw je de korte zijde dicht en druk je deze een beetje aan. Leuker is het om de zijkanten wat in te snijden zodat je een soort repen krijgt. Vouw deze om en om dicht en het ziet er ineens heel anders uit. Als je alle repen hebt dichtgeklapt vouw je de korte kanten dicht.
Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat extra oregano en grof zeezout. Leg vervolgens op de bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak de stromboli ongeveer 15 minuten tot het pizzadeeg mooi lichtbruin en krokant is. Snijd de stromboli vervolgens in stukken en serveer direct.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 596 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 64 gr.
- Waarvan suikers 14 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 4.8 gr.
- Natrium 1920 mg.