Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla

Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla

Als je snel iets lekkers op tafel wilt hebben zijn taco’s altijd een goed idee. Je hebt het niet alleen zo gemaakt maar met al die schaaltjes en taco’s op tafel is het ook nog eens heel gezellig eten.

Meestal worden taco’s met gehakt gemaakt maar ik vind deze taco’s met stukjes kipfilet, paprika en ijsbergsla eigenlijk veel lekkerder. Heerlijk met een bakje dipsaus van crème fraîche, een bakje zelfgemaakte guacamole en een salade van de groenten en sla die over blijft.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. kipfilet
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika
  • 12 (of 16) tacoschelpen
  • 1 zakje Tex Mex taco seasoning mix
  • 100 ml. water
  • 1/2 limoen
  • olijfolie om te bakken

Ingrediënten salade

  • overgebleven ijsbergsla en paprika
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper en zout

Ingrediënten dipsaus

  • 125 gr. crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • paar druppels limoensap

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden, hier verwarm je zo de tacoschelpen in. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze zo goed warm is.

Snijd de kipfilet, de rode paprika's en de gele paprika's in kleine stukjes. Hou ongeveer de helft van de gele en een kwart van de rode gesneden paprika apart voor in de salade. Trek een paar bladen van de ijsbergsla en snijd deze in fijne reepjes en doe in een schaaltje voor zo.

Bak de blokjes kipfilet aan in wat olijfolie en wacht tot ze mooi goudbruin zijn. Knijp de halve limoen uit boven de pan maar zorg dat er net nog een beetje limoensap achter blijft, net niet helemaal leegknijpen dus. Voeg de seasoning mix en 100 ml. water toe en breng alles aan de kook, draai het vuur wat lager en voeg ook de gesneden paprika toe aan de pan. Laat een paar minuten bakken en roer alles regelmatig een beetje om.

Hang de tacoschelpen aan je ovenrooster en schuif deze ongeveer zes minuten in je voorverwarmde oven. Doe intussen de crème fraîche samen met wat peper en zout in een bakje en knijp hier een teentje knoflook boven uit. Knijp ook het resterende sap uit de halve limoen en roer alles goed door.

De rest van de ijsbergsla snijd je fijn en doe je in een saladebak, doe hier de rest van de gele en rode paprika bij en een in blokjes gesneden tomaat. Besprenkel met wat olijfolie, balsamicoazijn en bestrooi met vers gemalen peper en zout.

Schep het kipmengsel in een schaal en zet deze samen met de saladebak, het bakje in reepjes gesneden ijsbergsla, het bakje crème fraîche en een bakje guacamole op tafel. Haal de tacoschelpen uit de oven en laat iedereen deze zelf aan tafel vullen met reepjes sla, wat dipsaus of guacamole, het kipmengsel en nog een beetje dipsaus of guacamole.

Tip: ben je niet zo'n fan van taco's dan kan je dit gerecht natuurlijk ook met tortilla wraps maken. Net zo lekker.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla'
Afbeelding bij 'Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla'
Afbeelding bij 'Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla'
Afbeelding bij 'Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla'
Afbeelding bij 'Taco’s met blokjes kipfilet, paprika en ijsbergsla'