
Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 800 gr. pulled pork
- 12 taco's
- 2 trostomaten
- paar blaadjes sla, bv. ijsbergsla
- 125 gr. zure room
Pickled red onions
- 2 rode uien
- 4 el. rijstazijn
- 2 el. suiker
- snufje zout
Bereidingswijze
Ik kocht de kant-en-klare pulled pork gewoon bij de Albert Heijn, daar hebben ze het merk 'Country Menus'. Zelf gemaakt is natuurlijk stukken lekkerder maar als je geen 18 uur de tijd hebt is dit een prima alternatief.
Verwarm je oven voor op 180 graden en doe de pulled pork met het vocht in een ovenschaal. Schuif deze in het midden van je oven en laat minimaal 30 minuten garen. Trek het vlees daarna met twee vorken uit elkaar. In de tussentijd kan je mooi de pickled red onions maken.
Pel de rode uien, snijd in zo dun mogelijke ringen en doe in een hittebestendige mengkom of schaal. Gier hier water bij dat net van de kook af is tot de uienringen helemaal onderstaan. Laat tien minuten staan en laat daarna uitlekken. Doe de uitgelekte uienringen terug in de mengkom en voeg de rijstazijn, suiker en zout toe. Laat minimaal een half uur staan.
Snijd de tomaten in blokjes en een paar blaadjes van de ijsbergsla in reepjes. Doe de picked red onions, de reepjes sla, de blokjes tomaat, de pulled pork en de zure room in aparte kommetjes. Verwarm de taco's tenslotte 6 minuten in de oven op 160 graden.
Serveer alles los en laat iedereen zelf de taco's vullen met achtereenvolgens de reepjes sla, pulled pork, blokjes tomaat, picked red onions en een lepel zure room.
Recepten in je mail





