Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. tagliatelle
- 3 stuks prei
- 200 gr. doperwten (diepvries)
- 200 gr. roomkaas, bv. Philadelphia naturel
- 80 gr. pancetta
- 35 gr. pijnboompitjes
- boter en/of olijfolie
- peper en zout
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd het onderste stukje van de preien en snijd vervolgens tot het bladgroen in ringen. Verhit een klontje boter en/of olijfolie in een ruime hapjespan en smoor de prei tot deze wat glazig wordt. Kruid met peper en zout en voeg eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden toe. Doe er nu de doperwten bij en voeg de roomkaas toe. Schep goed om tot de roomkaas volledig is opgenomen en laat een tijdje smoren.
Breng in de tussentijd in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hier de tagliatelle in. Giet af en schep om met wat olijfolie. Houd de tagliatelle warm en schep af en toe even om. Dit voorkomt plakken.
Serveer de pasta
Verdeel de tagliatelle over vier borden. Strooi hier de pijnboompitjes over en schep daar de prei en doperwten in room overheen. Scheur de pancetta in stukjes en verdeel over de borden. Rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er nog wat olijfolie op. Je kan nu nog een beetje peper toevoegen en er wat gesnipperde basilicum over strooien. Buon appetito.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 632 kcal.
- Vetten 33 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 57 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 21 gr.
- Zout 2.48 gr.
- Natrium 992 mg.