Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas

Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas

Ik heb vaak een pakje verse tagliatelle in huis. Omdat je die slechts heel kort hoeft te koken kan je er snel iets lekkers mee maken. Zo aten wij laatst deze tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas. Een hele makkelijke en lekkere pasta die je in nog geen half uur hebt gemaakt. Ideaal dus voor een doordeweekse dag als je snel iets lekkers wil maken.

De courgette snijd je in kleine blokjes en bak je daarna in een hapjespan kort aan met de champignon en wat knoflook. In de tussentijd kook je ook de tagliatelle en maak je de borden vast op met wat rucola, olijfolie en pijnboompitjes. En voor je het weet heb je met maar een paar ingrediënten een heerlijke pasta op tafel staan waar je zeker van zal smullen.

Krijg je ook al zin in deze tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere pasta recepten die je snel op tafel hebt staan.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 250 gr. champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr. Parmaham
  • 30 gr. pijnboompitjes
  • 80 gr. rucola
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote kookpan op het vuur en breng hierin een ruime laag water aan de kook. Verwarm ook een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. In de tussentijd borstel je de champignons schoon en boen je de courgettes onder de kraan. Snijd de champignon met een officemesje of een champignonsnijder in plakjes. Met een koksmes snijd je de courgette in blokjes. Tot slot plet en pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn.

Bak de courgette en champignons

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de champignons en blokjes courgette een paar minuten aan. Schep goed om met peper en zout en voeg dan de fijn gehakte knoflook toe. Schep om op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te slinken en donker kleuren. Roer er dan naar smaak wat Italiaanse kruiden door en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Verhit nog kort en kook in de tussentijd de tagliatelle gaar.

Serveer de tagliatelle met courgette

Zet vier grote borden klaar en verdeel hier de rucola over. Strooi hier de pijnboompitjes overheen en besprenkel met een beetje olijfolie. Kruid tot slot met wat versgemalen peper. Giet de tagliatelle af en schep om met een klein beetje olijfolie. Verdeel de tagliatelle met een keukentang over de borden. Schep hier de gebakken courgette, champignons en knoflook over. Scheur de parmaham in reepjes en verdeel over de borden. Rasp hier nog naar smaak Parmezaanse kaas over en doe er tot slot nog een klein scheutje olijfolie op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 501 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 45 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.