Tagliatelle met courgette, champignons, parmaham en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. tagliatelle
- 2 courgettes
- 250 gr. champignons
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr. Parmaham
- 30 gr. pijnboompitjes
- 80 gr. rucola
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een grote kookpan op het vuur en breng hierin een ruime laag water aan de kook. Verwarm ook een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. In de tussentijd borstel je de champignons schoon en boen je de courgettes onder de kraan. Snijd de champignon met een officemesje of een champignonsnijder in plakjes. Met een koksmes snijd je de courgette in blokjes. Tot slot plet en pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn.
Bak de courgette en champignons
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de champignons en blokjes courgette een paar minuten aan. Schep goed om met peper en zout en voeg dan de fijn gehakte knoflook toe. Schep om op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te slinken en donker kleuren. Roer er dan naar smaak wat Italiaanse kruiden door en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Verhit nog kort en kook in de tussentijd de tagliatelle gaar.
Serveer de tagliatelle met courgette
Zet vier grote borden klaar en verdeel hier de rucola over. Strooi hier de pijnboompitjes overheen en besprenkel met een beetje olijfolie. Kruid tot slot met wat versgemalen peper. Giet de tagliatelle af en schep om met een klein beetje olijfolie. Verdeel de tagliatelle met een keukentang over de borden. Schep hier de gebakken courgette, champignons en knoflook over. Scheur de parmaham in reepjes en verdeel over de borden. Rasp hier nog naar smaak Parmezaanse kaas over en doe er tot slot nog een klein scheutje olijfolie op.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 501 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 45 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 24 gr.
- Zout 2.2 gr.
- Natrium 880 mg.