Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Laatst maakte ik deze heerlijke tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm. Het was een superlekkere maaltijd die je echt zo op tafel hebt staan, in 25 minuten ben je al klaar. Je hebt er weinig voor nodig en het is heel makkelijk te maken, zeker eens proberen dus.

Ik maakte de courgette- en wortellinten met een zogenaamde spiraalsnijder. Dit is een soort uit de kluiten gewassen puntenslijper die bijna geen ruimte inneemt. Door er je groenten in te draaien vormen zich lange en dunne linten die je weer kan verwerken in je gerechten. Niet alleen lekker in dit recept maar bijvoorbeeld ook in een frisse salade.

Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. Wil je liever een ander pastagerecht dan vind je hier al mijn pastarecepten. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 2 winterpenen
  • 250 gr. paddenstoelen melange*
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 50 gr. roomboter
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

* In dit recept gebruikte ik o.a. oesterzwam, cantharel jaune en champignon.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime kookpan een flinke laag water aan de kook voor de tagliatelle. Zet ook vast een ruime hapjespan op het vuur en warm deze op laag vuur voor. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd deze in dunne plakjes. Smelt de roomboter in de hapjespan en bak de paddenstoelen hier een paar minuten in aan tot ze beginnen te slinken, kruid met flink wat versgemalen peper.

Maak intussen de courgette en winterpeen schoon en snijd deze met de spiraalsnijder in lange slierten. Heb je geen spiraalsnijder gebruik dan een kaasschaaf om er bredere linten van te snijden. Verkruimel een blokje groentebouillon boven de hapjespan en voeg de courgette- en wortellinten toe. Bak een paar minuten op middelhoog vuur en schep alles goed door elkaar. Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven.

Bereid intussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking, verse tagliatelle hoef je maar een paar minuten te koken. Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan, roer door elkaar met een klein beetje olijfolie en houd warm voor zo. Snijd de plakjes gerookte zalm in stukjes.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de courgette- en wortellinten en de gebakken paddenstoelen overheen. Verdeel de stukjes gerookte zalm over de borden en doe bovenop een handje pijnboompitjes, deze kan je eventueel kort roosteren in een droge koekenpan voor nog meer smaak. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 554 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 60 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 3 gr.
  • Natrium 1200 mg.