Tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij

Tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij

Laatst had ik wat sneetjes brood over en omdat weggooien zonde is verwerkte ik dat in een lekker maaltje. Het werd een makkelijke tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij. Een heerlijk gerecht dat je ook nog eens snel hebt gemaakt.

Het gebakken knoflookbrood zit een beetje tussen croutons en pangritata in. Pangritata is gebakken broodkruim dat ook wel ‘Parmezaan voor de armen’ wordt genoemd. En of het nou voor de armen is of niet, het was een erg lekkere toevoeging op deze pastamaaltijd. Het recept voor mijn tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij vind je hieronder. Buon appetito.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle
  • 250 gr. kippendij
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 sneetjes oud brood
  • 2tl. groene pesto
  • Italiaanse kruiden
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wokpan of flinke hapjespan op laag vuur. Zet ook een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet de tagliatelle af en roer om met wat olijfolie, bewaar voor zo met het deksel op de pan.

Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Plet een teentje knoflook, pel deze en hak zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olijfolie in de hete wok of hapjespan en doe de blokjes brood hierin. Voeg de fijngehakte knoflook en een flinke snuf grof zeezout toe. Eventueel kan je nog wat Italiaanse kruiden toevoegen. Bak het brood totdat het mooi goudbruin en krokant wordt en bewaar op een keukenpapiertje. Houd de wok op het vuur.

Snijd de stukjes kippendij in blokjes en verhit opnieuw wat olijfolie in de wok. Bak de blokjes kippendij samen met de groene pesto tot de kip goed is dichtgeschroeid, kruid met wat peper. Plet en pel intussen de resterende knoflook en snijd fijn. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes. Voeg de fijngesneden knoflook en ui toe aan de wok en bak kort mee.

Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in blokjes en bak een paar minuten mee. Verwijder intussen de uiteinden van de courgettes en verwerk tot lange linten. Dit kan je doen met een keukenrasp maar nog beter gaat dit met een spiraalsnijder, de linten worden dan wat steviger. Voeg de courgettelinten toe aan de wok en schep goed om, je hoeft het alleen een beetje te verwarmen. Voeg het gebakken knoflookbrood toe en schep goed door elkaar.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier het mengsel met de courgette, kippendij en het knoflookbrood overheen. Strooi er wat pijnboompitjes over die je eventueel kort roostert in een hete koekenpan. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met gebakken knoflookbrood, courgette en kippendij'