Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Pasta staat bij ons vaak op tafel. Laatst maakte ik tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen. Een makkelijk en snel pastarecept dat echt zo is gemaakt. De romige saus geeft net dat beetje extra aan dit recept. En de knoflookgarnalen natuurlijk. Daan ben ik zelf namelijk dol op.

Houd je niet zo van garnalen? Dan kan je deze gewoon weglaten. Of vervang ze bijvoorbeeld door gedroogde ham of wat pancetta. Nadat je het recept hebt gemaakt breng je het op het bord nog wat verder op smaak. Gewoon met wat Parmezaanse kaas, verse basilicum en een scheutje goede olijfolie.

Lijkt dit recept je wel iets? Dan lees je hieronder hoe ik het maak. En hier vind je nog veel meer makkelijke pastarecepten. Lekker voor een andere keer. Of als je toch liever iets anders op tafel zet vanavond.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. tagliatelle
  • 2 prei
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. garnalen
  • 1 teen knoflook
  • ca. 100 gr. roomkaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Paremzaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote kookpan op het vuur. Breng hier een flinke laag water in aan de kook. Hierin bereid je zo de pasta. Verwarm ook vast een grote hapjespan op laag vuur. Plet een teentje knoflook en verwijder de schil. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Leg hier de teen knoflook in. Voeg de garnalen toe en bak deze een paar minuten op laag vuur.

Prei en champignons

Borstel de champignons intussen schoon. Snijd ze in plakjes en doe in de hapjespan. Kruid met peper en zout en schep goed om. Ondertussen kan je de prei in niet al te dunnen ringen snijden. Voeg ook deze toe aan de hapjespan en schep om. Doe er nog wat extra peper en zout bij en strooi er wat Italiaanse kruiden over. Bak tot de champignons slinken en de prei glazig wordt. Doe er vervolgens de roomkaas bij. Schep alles goed om tot je een romige saus hebt. Bereid tussendoor de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

Serveren

Schep de tagliatelle op de borden. Hier bovenop schep je de prei, champignons, knoflookgarnalen en roomsaus. Scheur er wat basilicum boven en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over. Eventueel kan je er nog een beetje peper overheen draaien. Je tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen is klaar. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 364 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 23 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.