Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. tagliatelle
- 2 prei
- 250 gr. kastanjechampignons
- 200 gr. garnalen
- 1 teen knoflook
- ca. 100 gr. roomkaas
- olijfolie
- peper en zout
- Paremzaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- verse basilicum
Bereidingswijze
Zet een grote kookpan op het vuur. Breng hier een flinke laag water in aan de kook. Hierin bereid je zo de pasta. Verwarm ook vast een grote hapjespan op laag vuur. Plet een teentje knoflook en verwijder de schil. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Leg hier de teen knoflook in. Voeg de garnalen toe en bak deze een paar minuten op laag vuur.
Prei en champignons
Borstel de champignons intussen schoon. Snijd ze in plakjes en doe in de hapjespan. Kruid met peper en zout en schep goed om. Ondertussen kan je de prei in niet al te dunnen ringen snijden. Voeg ook deze toe aan de hapjespan en schep om. Doe er nog wat extra peper en zout bij en strooi er wat Italiaanse kruiden over. Bak tot de champignons slinken en de prei glazig wordt. Doe er vervolgens de roomkaas bij. Schep alles goed om tot je een romige saus hebt. Bereid tussendoor de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
Serveren
Schep de tagliatelle op de borden. Hier bovenop schep je de prei, champignons, knoflookgarnalen en roomsaus. Scheur er wat basilicum boven en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over. Eventueel kan je er nog een beetje peper overheen draaien. Je tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen is klaar. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 364 kcal.
- Vetten 19 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 23 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 20 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.