Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Wist je dat je met boerenkool veel meer kan doen dan alleen in een stamppot gebruiken? Zo maakte ik laatst deze heerlijke tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot. Een lekkere pastamaaltijd die je echt supersnel hebt gemaakt.

Onze zevenjarige is normaal niet zo van de boerenkool maar deze versie vond hij heerlijk. Misschien kwam dat door de royale hoeveelheid Parmezaanse kaas die ik er bij hem overheen raspte. Maar het doel heiligt in dit geval alle middelen toch? Het bord ging leeg en daar ging het tenslotte om. Ook op je eigen bord kan je trouwens gerust lekker uitschieten met de Parmezaanse kaas. De smaak combineert namelijk perfect met de roergebakken boerenkool en de walnoot. Wil je dit snelle pastagerecht zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 350 gr. tagliatelle
  • 600 gr. boerenkool, panklaar
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gr. spekreepjes
  • 150 gr. walnoten
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Ik bereidde de roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot in een grote hapjespan. Heb je deze niet dan kan je dit eventueel ook in een wok doen. Verwarm de hapjespan vast voor op laag vuur en zet ook alvast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur. Bereid de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af. Doe terug in de pan en roer er een klein scheutje olijfolie doorheen. Houd van het vuur af warm met het deksel op de pan.

Terwijl de tagliatelle kookt bereid je de rest van het recept. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en bak de spekreepjes en fijngesneden knoflook een paar minuten aan. Als de spekjes mooi bruin worden voeg je beetje bij beetje de panklare boerenkool toe. Zodra het een beetje begint te slinken voeg je de volgende portie boerenkool toe.

Schep alles goed om en kruid met wat versgemalen peper, zout is niet nodig omdat de gebakken spekreepjes al zout genoeg zijn. Halveer indien nodig de walnoten en roer ook deze door de boerenkool en de spekjes. Zodra je dit hebt gedaan laat je het nog even op het vuur staan, de boerenkool krijgt een mooie diepgroene kleur.

Schep de gare tagliatelle op de borden en schep hier de roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot overheen. Rasp er met een grove keukenrasp een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas over en serveer direct. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot kan worden opgediend.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot'