Tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt

Tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt

Toen ik onlangs een lekkere pizza had gemaakt bleef er flink wat tomatensaus over. Ik maakte er deze tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt mee. Een makkelijk en lekker maaltje dat zo op tafel staat, ideaal als je snel iets lekkers wilt eten.

Zelf gebruik ik altijd verse groenten die ik fijn snijd, wil je nog sneller klaar zijn dan kan je natuurlijk ook een zakje voorgesneden groenten gebruiken. Voor nog wat extra vulling kan je eventueel 250 gram champignons meebakken. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 250 gr. tagliatelle
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. bospeen
  • 250 gr. champignons, optioneel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl. groene pesto
  • 400 gr. tomatensaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, hierin bereid je de pasta. Zet ook vast een ruime hapjespan op het vuur en laat deze goed warm worden. Eventueel kan je ook een wok gebruiken voor het roerbakken van de groenten en het gehakt.

Snijd van tevoren vast alle groenten en kook de tagliatelle pas als je de groenten hebt gesneden. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei in dunne ringetjes. Verwijder de bovenkant van de paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika vervolgens in reepjes. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakjes of kleine blokjes. Spoel alle groenten in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.

Pel de ui en snijd deze goed fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak fijn. Kook nu de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd warm met het deksel op de pan. Verhit tussendoor een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en bak de fijngesneden ui samen met de groene pesto kort aan, voeg het gehakt toe en bak rul.

Als het gehakt mooi bruin is voeg je de fijngehakte knoflook toe en bak je dit nog een minuutje mee. Voeg nu de gesneden groenten toe en roerbak het geheel nog zo'n vijf minuten. Schep nu de tomatensaus in de hapjespan en verhit tot het begint te pruttelen. Kruid met de Italiaanse kruiden en wat versgemalen peper en zout.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de tomatensaus met de gebakken groenten en het gehakt overheen. Rasp er op de borden nog wat verse Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er nog een beetje olijfolie op. Je tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt'