Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Als ik eens wat minder kookinspiratie heb val ik vaak terug op een lekker pastagerecht. Zo maakte ik laatst deze tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven. Een super makkelijk en vooral heel erg smakelijk maaltje dat je lekker snel op tafel hebt staan.

Ik at het met reepjes gerookte zalmfilet maar ook met gebraden kippendij, garnaaltjes of Parmaham smaakt dit super. De knoflook-tomaatjes kan je trouwens ook als bijgerecht voor iedere andere pastamaaltijd maken, ze zijn zo lekker en makkelijk te maken. Het recept vind je hier, buon appetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. tagliatelle
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gr. pijnboompitjes
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 210 graden, zet alvast een wokpan op laag vuur en breng in een flinke kookpan ruim water aan de kook.

Halveer de cherrytomaatjes en leg deze in een ovenschaal, zorg dat de platte kant boven ligt. Pel de knoflook en hak de drie teentjes goed fijn, strooi over de tomaatjes. Kruid met flink wat peper en zout en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over. Besprenkel tenslotte met olijfolie en zet de schaal 20 minuten in je oven.

Doe intussen de tagliatelle in het kokende water en bereid volgens de verpakking. Laat de tagliatelle goed uitlekken en doe terug in de pan, sprenkel er wat olijfolie over en roer goed door elkaar. Houd warm met de deksel op de pan. Snijd de gerookte zalm vast in reepjes en bewaar voor zo.

Verhit een scheut olijfolie in de wokpan en roerbak de bladspinazie beetje bij beetje tot deze volledig is geslonken. Kruid met een beetje versgemalen peper en zet het vuur uit, de hete wokpan zorgt ervoor dat de spinazie warm blijft.

Schep op ieder bord een portie tagliatelle en verdeel de roergebakken spinazie hierover. Schep er wat van de knoflook-tomaatjes naast en verdeel de reepjes zalm over de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas boven en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Sprenkel er vlak voor het opdienen nog een klein beetje olijfolie over, heerlijk.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven'