Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. tagliatelle
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 3 tenen knoflook
- 40 gr. pijnboompitjes
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 210 graden, zet alvast een wokpan op laag vuur en breng in een flinke kookpan ruim water aan de kook.
Halveer de cherrytomaatjes en leg deze in een ovenschaal, zorg dat de platte kant boven ligt. Pel de knoflook en hak de drie teentjes goed fijn, strooi over de tomaatjes. Kruid met flink wat peper en zout en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over. Besprenkel tenslotte met olijfolie en zet de schaal 20 minuten in je oven.
Doe intussen de tagliatelle in het kokende water en bereid volgens de verpakking. Laat de tagliatelle goed uitlekken en doe terug in de pan, sprenkel er wat olijfolie over en roer goed door elkaar. Houd warm met de deksel op de pan. Snijd de gerookte zalm vast in reepjes en bewaar voor zo.
Verhit een scheut olijfolie in de wokpan en roerbak de bladspinazie beetje bij beetje tot deze volledig is geslonken. Kruid met een beetje versgemalen peper en zet het vuur uit, de hete wokpan zorgt ervoor dat de spinazie warm blijft.
Schep op ieder bord een portie tagliatelle en verdeel de roergebakken spinazie hierover. Schep er wat van de knoflook-tomaatjes naast en verdeel de reepjes zalm over de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas boven en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Sprenkel er vlak voor het opdienen nog een klein beetje olijfolie over, heerlijk.