Tagliatelle met roergebakken spinazie, gerookte zalm en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. tagliatelle*
- 600 gr. bladspinazie
- 6 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 250 gr. gerookte zalm
- 4 eieren
- 2 tl. groene pesto
- olijfolie
- peper en zout
* Ik gebruik altijd verse tagliatelle, ik vind deze niet alleen lekkerder maar je hoeft deze ook maar kort te koken. Kies gewoon de pasta die jij zelf het lekkerst vindt of toevallig hebt liggen.
Bereidingswijze
Verwarm je wok vast voor op laag vuur, zo kan de wokpan goed heet worden. Zet ook een flinke pan water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de tagliatelle in. Haal de gerookte zalm uit de koelkast zodat de ergste kou er zo af is.
Zet ook een steelpannetje met koud water op het vuur en doe hier de eieren in, zorg dat ze onder staan. Zodra het water kookt zet je de kookwekker op zes minuten. Laat de eieren daarna schrikken onder koud stromend water en pel ze direct.
Zodra je de eieren op het vuur hebt staan ga je verder met de rest. Pel de sjalotjes en snijd in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de wokpan en fruit de sjalotjes en knoflook hier een minuutje in. Voeg beetje bij beetje de bladspinazie toe en roerbak ongeveer vijf minuten tot deze volledig is geslonken, kruid met ruim peper en zout.
Zodra je de spinazie gaat roerbakken doe je ook de verse tagliatelle in de pan met kokend water. Kook deze vier minuten en giet daarna af in een vergiet. Doe terug in de pan, doe er twee theelepels groene pesto en een scheutje olijfolie bij en roer door elkaar. Houd warm met de deksel op de pan maar van het vuur af.
Schep de tagliatelle op de borden en schep hier het spinaziemengsel bij. Snijd de eieren in partjes en leg op de spinazie. Leg de plakken gerookte zalm er naast en kruid alles met nog wat versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog een beetje olijfolie over en je kan aan tafel.