Tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan

Tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan

Deze tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan heb je in 20 minuten gemaakt. Ik twijfelde of ik dit makkelijke receptje wel op Kookidee zou zetten omdat het zo eenvoudig is. Omdat het zo lekker was deel ik het toch met je.

Ik koos ervoor alleen snijbonen te gebruiken, wil je een extra smaakje dan kan je tegelijk met de knoflook nog een in partjes gesneden ui meebakken. Voor ons was dit echt een zomers vakantiemaaltje waar we volop van hebben zitten smullen. Hieronder vind je het supersnelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. tagliatelle
  • 800 gr. snijbonen
  • 1 grote ui, optioneel
  • 200 gr. garnalen
  • 4 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet alvast een pan op het vuur met een flinke laag water en breng aan de kook. Breng ook een wat kleinere pan met een laagje water aan de kook. Verwarm ook vast een hapjespan of flinke koekenpan op laag vuur.

Maak de snijbonen schoon door de uiteinden te verwijderen, snijd vervolgens in niet al te kleine blokjes. Kook de snijbonen zo'n acht tot twaalf minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wil hebben. Giet af, spoel heel kort onder koud water en doe terug in de pan. Zelf kook ik ze meestal zo'n acht minuten, dan vind ik ze het lekkerst.

Bereid intussen ook vast de tagliatelle volgens de aanzijgingen op de verpakking. Roer de tagliatelle los zodra het water kookt en giet daarna af. Bewaar in de pan om de tagliatelle warm te houden en roer er een klein scheutje olijfolie en een snufje peper door.

Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn. Als je een ui toe wilt voegen pel je deze ook, snijd hem vervolgens in vieren en daarna in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook kort op hoog vuur, bak de ui eventueel direct mee. Voeg de garnaaltjes toe, kruid met wat peper en zout en bak een paar minuten mee.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de gekookte snijbonen overheen. Schep er de garnaaltjes in knoflook bij en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er een klein scheutje olijfolie over en draai er nog een klein beetje peper overheen. Je tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan'