Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Toen ik er laatst vlak voor het avondeten achterkwam dat we bijna niets in huis hadden sjeesde ik naar de supermarkt. Iets later stond ik in de keuken om deze tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook te maken. En weer 15 minuten later zaten we al aan tafel, als dat niet snel is?

Ik gebruikte verse pasta, want die hoeft maar heel kort te koken. Ook gebruikte ik gegrilde paprika uit een potje, heb je alle tijd dan kan je de paprika natuurlijk ook zelf grillen in de oven. Hier vind je het recept als je deze supersnelle pastamaaltijd zelf wilt maken, wij hebben zitten smullen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. verse tagliatelle (koelschap)
  • 600 gr. snijbonen
  • 185 gr. gegrilde rode paprika's (potje)
  • 200 gr. garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het grote voordeel van verse pasta is dat deze maar heel kort hoeft te koken. Deze verse tagliatelle stond bijvoorbeeld maar vier minuten op het vuur. Als je gedroogde pasta gebruikt wordt de bereidingstijd iets langer maar heb je dit gerecht nog steeds zo klaar.

Zet één pan met een laagje water, één grotere pan met ruim water en een hapjespan op het vuur. Breng in beide pannen het water aan de kook en verwarm de hapjespan op laag vuur.

Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes, kook de snijbonen in acht minuten gaar en laat uitlekken. Doe de snijbonen terug in de pan en houd nog even warm. Bereid in de tussentijd de pasta, giet af en hou warm in de pan. Sprenkel er wat olijfolie over en hussel de pasta goed door elkaar.

Laat ondertussen de gegrilde paprika even uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en pers de tenen knoflook hier boven uit. Bak de garnalen een paar minuten in de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Doe er daarna de stukjes gegrilde paprika bij, bak kort mee om ze warm te krijgen.

Serveer de tagliatelle op de borden en schep hier de snijbonen en de garnaaltjes met de rode paprika bij. Leg er wat blaadjes verse basilicum op, rasp er naar smaak Parmezaanse kaas op en kruid met wat versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog een klein beetje olijfolie over en je snelle pastamaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook'