Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan

Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan

Tagliatelle met snijbonen klinkt misschien als een wat rare combinatie maar toch kan dat prima. Helemaal als je zoals ik er ook nog eens knoflook-champignons, pesto en Parmezaan bij doet. Zo heb je een makkelijke maar vooral lekkere pasta die je in 20 minuten op tafel hebt staan. Ideaal dus als je doordeweeks zonder al teveel moeite iets lekkers wil eten. Of bijvoorbeeld in het weekend, als je eens geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Je kan bij dit recept veel dingen tegelijk doen. De tagliatelle en snijbonen kook je terwijl je de champignons aan het bakken bent. En als alles klaar is serveer je het direct. Aan het einde rasp je er alleen nog wat Parmezaanse kaas over en breng je alles op smaak met wat olijfolie en peper. Zo zie je dat je voor een lekker smakelijke pasta echt niet veel ingrediënten nodig hebt.

Krijg je ook al zin in deze tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En hier vind je nog veel meer lekkere pasta recepten om eens uit te proberen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle
  • 600 gr. snijbonen
  • 250 gr. champignons
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl. groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Voor de pasta breng je een ruime laag water aan de kook in een grote pan. Ook breng je in een kleinere pan een laagje water aan de kook voor de snijbonen. Tot slot verwarm je vast een grote hapjespan op laag vuur waar je zo de knoflook-champignons in maakt.

Tagliatelle en snijbonen koken

Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd ze in niet al te kleine blokjes. Spoel ze in een vergiet af onder de kraan en kook de snijbonen vervolgens zo'n acht minuten. Hierna stort je ze weer in het vergiet om ze uit te laten lekken. Als je verse tagliatelle gebruikt kook je deze slechts een paar minuten. Zet deze op zodat de tagliatelle ongeveer tegelijk met de snijbonen klaar zijn. Giet de tagliatelle af en schep om met een beetje olijfolie.

Maak de knoflook-champignons

Zodra de snijbonen op het vuur staan borstel je de champignons en snijd je deze in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de hete hapjespan en bak de champignons vast aan. Kruid ze met peper en zout en schep goed om. In de tussentijd plet je de teentjes knoflook met een koksmes en pel je ze. Hak de knoflook vervolgens goed fijn en schep ze door de champignons. Bak deze tot ze mooi beginnen te slinken en wat donkerder worden. Blijf goed omscheppen zodat de knoflook niet aanbakt.

Rasp er tussendoor met een fijne keukenrasp naar smaak Parmezaanse kaas over. Schep weer om zodat de kaas goed smelt. Doe er tegen het einde de uitgelekte snijbonen en de groene pesto bij en schep alles om tot het goed warm is.

Serveren

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de snijbonen met de knoflook-champignons over. Rasp er met een grove keukenrasp nog naar smaak Parmezaanse kaas over. Maak de tagliatelle met snijbonen tot slot af met een klein scheutje olijfolie en wat versgemalen peper.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met snijbonen, knoflook-champignons, pesto en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 423 kcal.
  • Vetten 17 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 43 gr.
  • Waarvan suikers 2 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 1.1 gr.
  • Natrium 440 mg.