Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. verse tagliatelle
- 600 gr. bladspinazie
- 150 gr. Boursin
- 1 gele paprika
- 1 grote ui
- 35 gr. pijnboompitjes
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng voor de pasta in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Zet intussen ook een grote wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Tot slot verwarm je ook een koekenpan voor op laag vuur. Pel de ui en snijd deze met een koksmes in kleine stukjes. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. De paprika snijd je vervolgens in stukjes.
Roerbakken
Bereid de pasta zoals aangegeven en giet af in een vergiet. Laat kort uitlekken en doe terug in de pan, schep om met een klein beetje olijfolie. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de ui en gele paprika tot de ui wat glazig wordt. Voeg hierna beetje bij beetje de bladspinazie toe en laat slinken. Kruid ruim met peper en zout en schep goed door elkaar. Doe er vervolgens de Boursin bij en schep alles goed om tot de Boursin volledig is gemengd met de spinazie.
Rooster de pijnboompitjes
In de tussentijd rooster je de pijnboompitjes in de droge en hete koekenpan. Schud regelmatig door elkaar en stort op een bord zodra ze beginnen te kleuren. Dit is hetzelfde moment dat je de pijnboompitjes goed begint te ruiken.
Serveren
Verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de spinazie met Boursin, gele paprika en ui op. Strooi er vervolgens de geroosterde pijnboompitjes overheen en kruid met wat vers gemalen peper. Tot slot sprenkel je er nog een klein beetje olijfolie over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 499 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 51 gr.
- Waarvan suikers 3 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 17 gr.
- Zout 0.9 gr.
- Natrium 360 mg.