Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 300 gr. tagliatelle
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. champignons
- 2 oranje paprika's
- 200 gr. garnalen
- 2 tenen knoflook
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Zet een flinke kookpan op het vuur met ruim water en breng aan de kook. Verwarm ook een grote wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Daarnaast verwarm je ook vast een koekenpan of hapjespan voor. Snijd hierna de ingrediënten voor zodat je straks alles achter elkaar toe kan voegen.
Snijd de bovenkant van de oranje paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De oranje paprika's snijd je vervolgens in reepjes. Plet de tenen knoflook en pel deze, bewaar voor zo. Als laatste borstel je de champignons schoon en snijd je deze in partjes.
De knoflookgarnalen
Als eerste verhit je in de koekenpan een scheut olijfolie waarna je de garnalen toevoegt. Kruid met wat peper en zout en bak de garnalen een paar minuten aan. Pers hierna de knoflook uit boven de garnalen en schep goed om. Als de garnaaltjes wat donkerder kleuren zet je het vuur laag en houd je ze warm. Schep af en toe om zodat de knoflook niet aanbrandt.
De groenten en tagliatelle
Tegelijk met de garnalen bereid je de groenten. Doe een scheut olijfolie in de wok en voeg hier de champignons en paprika aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak op hoog vuur tot de champignons slinken en de paprika begint te blakeren. Voeg hierna beetje bij beetje de bladspinazie toe. Schep om op hoog vuur totdat alle spinazie goed is geslonken en houd warm.
Kook tussendoor de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af en schep om met wat olijfolie. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de spinazie, champignons en paprika over. Schep de knoflook garnalen uit de koekenpan en verdeel over de borden. Giet het overgebleven bakvocht over de garnalen.
Rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas overheen. Draai er nog een beetje versgemalen peper over en sprenkel er als laatste wat olijfolie over. Je tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 319 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 25 gr.
- Waarvan suikers 3 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 22 gr.
- Zout 1.65 gr.
- Natrium 660 mg.