Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. tagliatelle
- 700 gr. passata (gezeefde tomaten)
- 100 ml. witte wijn
- 1 winterpeen
- 1 stronk bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr. gehakt, half om half
- 2 bollen buffelmozzarella
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Je begint met het maken van de saus. Hiervoor pel je de ui en knoflook en snijd je deze fijn. Vervolgens snijd je de winterpeen in kleine reepjes. Dit gaat het snelst met een mandoline maar kan ook prima met een scherp koksmes. Dan snijd je de winterpeen in drie stukken. Daarna snijd je deze in de lengte in plakken en vervolgens in reepjes. Hierna snijd je de harde stelen van de bleekselderij in stukjes.
Verwarm een ruime hapjespan op laag vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij kort aan. Voeg hierna het gehakt toe en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak het gehakt bruin en doe er dan de witte wijn bij. Zet het vuur wat hoger en laat de witte wijn verdampen. Voeg de passata toe en roer alles goed door elkaar. Laat ongeveer 25 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Schep af en toe om.
Maak de ovenschotel klaar
Als de saus staat te pruttelen verwarm je de oven voor op 180 graden. Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer om met wat olijfolie. Vet een ovenschaal van circa 30 cm in met wat olijfolie en stort hier de lasagne in.
Voeg nu de helft van de saus toe aan de tagliatelle. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in blokjes. Voeg de helft toe aan de tagliatelle en saus en schep alles om. Verdeel de rest van de saus hier nu over. Strooi daar de resterende blokjes mozzarella over. Rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over. Schuif de ovenschaal in de oven en bak nog zo'n 15 tot 20 minuten.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 578 kcal.
- Vetten 34 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 27 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 36 gr.
- Zout 3.7 gr.
- Natrium 1480 mg.