Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella

Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella

Deze tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella maakte ik laatst. Het is een heerlijke pastaschotel die ik tegenkwam op een Italiaanse website. Tagliatelle al forno heet het daar, ‘tagliatelle uit de oven’. Ultiem comfort food waar je niet veel voor nodig hebt. Pasta, gehakt, tomatensaus en kaas zijn het belangrijkst. Niet zo heel gezond dus, maar wel heel erg lekker.

Zoals bij de meeste Italiaanse gerechten is de basis een goede saus. Deze bereid je vooraf en laat je een tijdje pruttelen. In de tussentijd maak je de pasta en verwarm je de oven voor. Ik hield zoveel mogelijk het originele recept aan. Wil je wat meer groenten? Dan kan je nog wat paprika of courgette toevoegen. Of serveer er gewoon een salade bij.

Hieronder vind je het lekkere recept. Ik zou het zeker eens proberen. En heb je liever wat anders? Kijk dan hier voor meer pastarecepten. Of probeer eens een van deze ovenschotels. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. tagliatelle
  • 700 gr. passata (gezeefde tomaten)
  • 100 ml. witte wijn
  • 1 winterpeen
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr. gehakt, half om half
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Je begint met het maken van de saus. Hiervoor pel je de ui en knoflook en snijd je deze fijn. Vervolgens snijd je de winterpeen in kleine reepjes. Dit gaat het snelst met een mandoline maar kan ook prima met een scherp koksmes. Dan snijd je de winterpeen in drie stukken. Daarna snijd je deze in de lengte in plakken en vervolgens in reepjes. Hierna snijd je de harde stelen van de bleekselderij in stukjes.

Verwarm een ruime hapjespan op laag vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij kort aan. Voeg hierna het gehakt toe en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak het gehakt bruin en doe er dan de witte wijn bij. Zet het vuur wat hoger en laat de witte wijn verdampen. Voeg de passata toe en roer alles goed door elkaar. Laat ongeveer 25 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Schep af en toe om.

Maak de ovenschotel klaar

Als de saus staat te pruttelen verwarm je de oven voor op 180 graden. Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer om met wat olijfolie. Vet een ovenschaal van circa 30 cm in met wat olijfolie en stort hier de lasagne in.

Voeg nu de helft van de saus toe aan de tagliatelle. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in blokjes. Voeg de helft toe aan de tagliatelle en saus en schep alles om. Verdeel de rest van de saus hier nu over. Strooi daar de resterende blokjes mozzarella over. Rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over. Schuif de ovenschaal in de oven en bak nog zo'n 15 tot 20 minuten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Tagliatelle uit de oven met gehakt, tomatensaus en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 578 kcal.
  • Vetten 34 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 27 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 3.7 gr.
  • Natrium 1480 mg.