Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks

Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks

Ik maak tegenwoordig steeds vaker traybakes, een manier van je gerecht bereiden waarbij je eigenlijk alleen maar de oven gebruikt. En ik ben blijkbaar niet de enige want mijn traybakes worden massaal bezocht en gedeeld. Ook vandaag heb ik weer een superlekkere traybake voor je.

Deze traybake met aardappel, groene aspergetips, rode puntpaprika en drumsticks is weer net zo makkelijk als mijn andere traybakes. Thuis vonden we deze traybake tot nu misschien zelfs wel de lekkerste, al strijd de Italiaanse traybake ook om de eerste plaats. Hoe dan ook, deze traybake moet je echt eens proberen. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 600 gr. drumsticks* (liefst biologisch)
  • 600 gr. biologische aardappelen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. groene aspergetips
  • 1 grote rode puntpaprika
  • 2 rode uien
  • 6 tot 10 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • boter om te bakken

* Ik gebruikte gemarineerde drumsticks. Heb je naturel drumsticks dan kan je ze kruiden met paprikapoeder, peper en zout.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede ovenplaat klaar. Heb je twee bakplaten dan zou ik ze allebei gebruiken waarbij je de drumsticks op de bovenste legt, eventueel verwissel je halverwege de oventijd de bakplaten van positie. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Smelt een klontje boter in de braadpan en braad de drumsticks ongeveer 10 minuten aan waarbij je ze regelmatig keert. Maak ondertussen de aardappelen schoon door de schil te boenen, snijd ze daarna in dikke 'driehoekige' plakken (soort wedges) en verdeel ze over de bakplaat. Heb je geen biologische aardappelen dan moet je ze eerst even schillen.

Snijd de champignons in dikke plakken en verdeel ze over de bakplaat. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de puntpaprika en snijd de paprika in kleine stukjes, strooi uit over de bakplaat. Strooi ook de aspergetips over de bakplaat. Ris de rozemarijn van de takjes en hak ze fijn met een koksmes, strooi over de bakplaat.

Plet de teentjes knoflook onder het koksmes en verwijder de velletjes, verdeel de teentjes in hun geheel over de bakplaat. Snijd de rode uien in flinterdunne ringetjes en verdeel deze ook over de rest van de ingrediënten. Maal wat verse peper boven de bakplaat en strooi er grof zeezout naar smaak over, besprenkel alles ruim met olijfolie.

Haal de aangebraden drumsticks uit de pan en verdeel deze tenslotte over de bakplaat. Schuif alles nu in je voorverwarmde oven en laat 25 minuten garen, hierna is je traybake klaar en kan je genieten van een heerlijk maaltje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks'
Afbeelding bij 'Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks'
Afbeelding bij 'Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks'
Afbeelding bij 'Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks'
Afbeelding bij 'Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks'
Afbeelding bij 'Traybake met aardappel, groene asperges, puntpaprika en drumsticks'