Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. aardappels
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 600 gr. paddenstoelen*
- 5 tenen knoflook
- 1 chorizo
- 100 gr. veldsla
- peper
- oregano
- grof zeezout
- olijfolie
* Ik koos voor kastanjechampignons en een bakje gemengde paddenstoelen met o.a. bundelzwammen, oesterzwammen en shiitakes.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een grote bakplaat klaar die je licht invet met wat olijfolie. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ongeveer acht minuten. Giet af en laat kort droogstomen.
Snijd de ingrediënten
In de tussentijd snijd je de ingrediënten, dit gaat het snelst met een goed koksmes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in vieren. Snijd er hierna dikke reepjes van en doe in een mengkom. Pel de rode ui en snijd in parten, doe in de mengkom. Hierna snijd je de bovenkant van de gele paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in vieren en in reepjes. Voeg ook de reepjes paprika toe aan de mengkom.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Snijd de andere paddenstoelen in reepjes. Doe alle paddenstoelen in de mengkom. Giet er een scheut olijfolie over en kruid naar smaak met peper, grof zeezout en oregano. Roer alles goed om en verdeel het mengsel over de bakplaat.
Bereid de traybake
Verdeel nu de aardappels over de bakplaat. Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi er wat extra grof zeezout op. Hierna snijd je de chorizo in plakjes en verdeel je deze over de bakplaat. Tot slot pel je de teentjes knoflook. Halveer ze in de lengte en leg ze op de bakplaat. Verdeel ze een beetje over de overige ingrediënten.
Bakken
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de traybake nog 25 minuten in de oven tot alles gaar is. Verdeel de veldsla over vier borden en schep hier de traybake op.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 427 kcal.
- Vetten 19 gr.
- Waarvan verzadigd 6 gr.
- Koolhydraten 39 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.