Traybake met bloemkool, kastanjechampignons, groene paprika en krieltjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 1 bloemkool
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 groene paprika
- 8 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Voor de kippendij:
- 300 gr. kippendij
- peper en zout
- paprikapoeder
- boter en/of olie om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm je oven op 200 graden en zet een bakplaat klaar. Zet een kookpan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de krieltjes met schil en al doormidden en kook deze ongeveer acht minuten. Giet de krieltjes af in een vergiet en laat hierin droog stomen. Snijd intussen de groenten voor de traybake.
Maak je traybake met bloemkool
Snijd met een officemes het groen van de bloemkool. Hierna snijd je met een koksmes de bloemkool in dikke plakken, ongeveer twee centimeter dik. Verdeel deze over de bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie over. Dit is de basis voor deze traybake met bloemkool. Maak hierna de kastanjechampignons schoon met een groente- of champignonborstel. Snijd de grote champignons in kwarten, de wat kleinere champignons halveer je. Verdeel ook de champignons over de bakplaat.
Vervolgens snijd je de bovenkant van de groene paprika. Haal de zaadlijsten eruit en klop ook de zaadjes uit de paprika. Snijd de groene paprika in stukjes en verdeel ook deze over de bakplaat. Sprenkel er weer wat olijfolie over en kruid met peper en (grof) zeezout. Verdeel nu de voorgekookte krieltjes over de bakplaat. Tot slot plet en pel je de teentjes knoflook en verdeel je deze over de bakplaat. Schuif de traybake met bloemkool, champignons, groene paprika en krieltjes in de oven. Bak de traybake ongeveer 20 minuten tot de bloemkool wat begint te blakeren en de rest gaar is.
Bak de kippendij
Wil je deze traybake met bloemkool ook met kippendij bereiden? Verhit dan een flinke hapjespan op laag vuur en verwarm hier wat boter en/of olie in. Kruid de kippendij met peper, zout en paprikapoeder en bak rondom bruin in de hapjespan. Zet hierna het vuur wat lager en bak in 20 minuten gaar. Schep of keer regelmatig om zodat de kippendij door en door gaar wordt.
Haal na 20 minuten de traybake met broccoli, kastanjechampignons, groene paprika en krieltjes uit de oven. Strooi er nog een klein beetje grof zeezout over en verdeel over vier borden. Schep er vervolgens de kippendij naast. Houd je nog wat van de traybake over? Dan kan je deze de volgende dag nog prima eten. Gewoon afgekoeld bij de lunch of warm nog even op in een koekenpan of hapjespan.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 458 kcal.
- Vetten 27 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 29 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 20 gr.
- Zout 1.3 gr.
- Natrium 520 mg.