Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden

Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden

Met deze traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden ben je niet lang bezig. Je hoeft alleen de kip kort voor te bakken zodat deze lekker krokant wordt. In de tussentijd snijd je de andere ingrediënten waarna je de oven de rest van het werk laat doen.

Het is dus een ideaal recept voor als je niet veel tijd hebt maar toch lekker wil eten. Wij maken thuis niet voor niets regelmatig dit soort traybakes. Ik bracht alles op smaak met wat verse Italiaanse kruiden, maar als je deze niet hebt kan je ze ook voorgedroogd gebruiken.

Lijkt deze lekkere traybake je wel wat? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. Je bent er nog geen tien minuten mee bezig waarna het in de oven kan. En 25 minuten later kan je al aan tafel. Maak je toch liever een ander ovengerecht dan vind je hier veel lekkere ovenschotels.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 kippenvleugels*
  • 500 gr. aardappelpartjes, voorgekookt
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • verse Italiaanse kruiden**
  • boter om te bakken
  • olijfolie
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • paprikapoeder

* Circa 100 gr. per stuk, dus niet de kleine kipvleugeltjes

** Mix met salie, oregano, rozemarijn en tijm.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet een grote bakplaat klaar, deze kan je eventueel bekleden met aluminiumfolie. Zet ook een flinke hapjespan op het vuur en laat deze goed heet worden. Kruid de kippenvleugels met peper, zout en paprikapoeder. Smelt een klontje boter in de hapjespan en bak de kippenvleugels aan beide kanten dicht. Braad ze ongeveer vijf minuten voor en keer halverwege om.

Snijd de groenten

Met een goed koksmes heb je de groenten zo gesneden, dit doe je terwijl de kippenvleugels op het vuur staan. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en kruid met wat peper en zout. Zelf gebruikte ik voorgekookte aardappelpartjes. Je kan deze ook zelf voorkoken door 500 gram aardappels met schil en al in partjes te snijden. Kook deze dan ongeveer tien minuten voor.

Verwijder beide uiteindes van de courgette en snijd in drie stukken. Vervolgens snijd je de courgette in dikke plakken en daarna in reepjes. Verdeel de courgette over de bakplaat. Pel de ui en snijd deze in vieren, vervolgens snijd je de ui in kwart ringetjes. Strooi ook de ui over de bakplaat. Tot slot snijd je de bovenkanten van de paprika's en haal je er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd in vieren en vervolgens in reepjes die je ook over de bakplaat strooit.

Bak de traybake

Leg nu de voorgegaarde kippenvleugels over de aardappelpartjes en groenten. Leg er de cherrytomaatjes tussen en sprenkel er ruim olijfolie over. Kruid met nog wat peper en paprikapoeder. Strooi er nog wat grof zeezout over. Hak de Italiaanse groenten fijn met een koksmes of gebruik een kruidenschaar. Verdeel ook deze naar smaak over de traybake.

Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en bak alles ongeveer 25 minuten. Pak met een vleestang de kippenvleugels eraf en verdeel over de borden. Vervolgens verdeel je de aardappelpartjes, courgette, paprika en cherrytomaatjes over de borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden'
Afbeelding bij 'Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden'
Afbeelding bij 'Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden'
Afbeelding bij 'Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden'
Afbeelding bij 'Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden'
Afbeelding bij 'Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 518 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 51 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.