Traybake met kip, courgette, paprika, aardappelpartjes en Italiaanse kruiden
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 kippenvleugels*
- 500 gr. aardappelpartjes, voorgekookt
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 250 gr. cherrytomaatjes
- verse Italiaanse kruiden**
- boter om te bakken
- olijfolie
- peper en zout
- grof zeezout
- paprikapoeder
* Circa 100 gr. per stuk, dus niet de kleine kipvleugeltjes
** Mix met salie, oregano, rozemarijn en tijm.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet een grote bakplaat klaar, deze kan je eventueel bekleden met aluminiumfolie. Zet ook een flinke hapjespan op het vuur en laat deze goed heet worden. Kruid de kippenvleugels met peper, zout en paprikapoeder. Smelt een klontje boter in de hapjespan en bak de kippenvleugels aan beide kanten dicht. Braad ze ongeveer vijf minuten voor en keer halverwege om.
Snijd de groenten
Met een goed koksmes heb je de groenten zo gesneden, dit doe je terwijl de kippenvleugels op het vuur staan. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en kruid met wat peper en zout. Zelf gebruikte ik voorgekookte aardappelpartjes. Je kan deze ook zelf voorkoken door 500 gram aardappels met schil en al in partjes te snijden. Kook deze dan ongeveer tien minuten voor.
Verwijder beide uiteindes van de courgette en snijd in drie stukken. Vervolgens snijd je de courgette in dikke plakken en daarna in reepjes. Verdeel de courgette over de bakplaat. Pel de ui en snijd deze in vieren, vervolgens snijd je de ui in kwart ringetjes. Strooi ook de ui over de bakplaat. Tot slot snijd je de bovenkanten van de paprika's en haal je er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd in vieren en vervolgens in reepjes die je ook over de bakplaat strooit.
Bak de traybake
Leg nu de voorgegaarde kippenvleugels over de aardappelpartjes en groenten. Leg er de cherrytomaatjes tussen en sprenkel er ruim olijfolie over. Kruid met nog wat peper en paprikapoeder. Strooi er nog wat grof zeezout over. Hak de Italiaanse groenten fijn met een koksmes of gebruik een kruidenschaar. Verdeel ook deze naar smaak over de traybake.
Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en bak alles ongeveer 25 minuten. Pak met een vleestang de kippenvleugels eraf en verdeel over de borden. Vervolgens verdeel je de aardappelpartjes, courgette, paprika en cherrytomaatjes over de borden.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 518 kcal.
- Vetten 19 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 31 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 51 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.