Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes, in de schil
- 1 broccoli
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 250 gr. kastanjechampignons
- 200 gr. bospeen
- grof zeezout
- olijfolie
- 100 gr. belegen kaas, geraspt
Voor het gehakt:
- 300 gr. rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 1 sjalotje
- verse peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar. Halveer de krieltjes met schil en al en kook deze in zes minuten voor. Snijd tegelijkertijd de roosjes van de broccoli en kook deze met de fijngesneden steel ook zes minuten voor. Laat de krieltjes kort droogstomen en laat de broccoli kort uitlekken in een vergiet.
In de tussentijd snijd je de rest van de ingrediënten. Verwijder de onderkant van de prei en snijd tot het groen in ringetjes. De bovenkant van de rode paprika snijd je ook weg waarna je de zaadjes en zaadlijsten verwijderd. De paprika snijd je vervolgens in reepjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd de grotere exemplaren in parten. Pel de ui en snijd in vieren, vervolgens snijd je de ui in partjes. Tot slot boen je de bospeen even schoon en snijd je deze in dunne plakjes.
Bereid het gehakt
Doe het gehakt in een mengkom en breek hier een ei boven. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt. Pel een sjalotje en snipper deze, doe bij het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en voeg wat paneermeel toe. Kneed het gehakt door elkaar en voeg indien nodig nog wat paneermeel toe. Je moet er ballen van kunnen draaien.
Maak de traybake
Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Stort hier de voorgekookte broccoli over. Strooi er daarna de rest van de gesneden groenten en de champignons overheen. Neem nu steeds een flinke pluk gehakt en kneed samen, verdeel de plukken gehakt over de traybake. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met wat grof zeezout. Tot slot strooi je er de geraspte belegen kaas overheen.
Schuif de traybake nu zo'n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de groenten en het gehakt gaar zijn is je traybake klaar en kan je aan tafel. Snijd tegen het einde van de oventijd een plukje gehakt open om te controleren of het gaar is.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 496 kcal.
- Vetten 24 gr.
- Waarvan verzadigd 11 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 10 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.