Traybake met krieltjes, venkel, courgette, champignons en gehakt met chorizo
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 1 venkel
- 1 courgette
- 250 gr. (kastanje)champignons
- 1 ui
- 100 gr. chorizo
- 300 gr. rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- peper en zout
- grof zeezout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar. Zelf gebruik ik hiervoor altijd een uitschuifbare bakplaat. Doe er geen bakpapier op want dan wordt alles een beetje zompig. Zet ook een pan op het vuur en breng hierin een laag water aan de kook. Snijd intussen de krieltjes doormidden en kook deze acht minuten voor. Giet hierna af en laat de krieltjes kort droog stomen. Leg ze daarna op de bakplaat.
Snijd de groenten
Als de krieltjes klaar zijn kan je de rest van de ingrediënten klaar maken. Ik gebruik hier een scherp koksmes voor zodat ik snel klaar ben. Snijd het onderste stukje van de venkel eraf en snijd de rest van de knol in dikke plakken. Snijd deze vervolgens in tweeën of vieren en verdeel over de bakplaat. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, verdeel ook deze over de bakplaat. De courgette snijd je tot slot in de lengte doormidden en daarna in halve plakjes. Verdeel deze over de krieltjes, venkel en champignons. Sprenkel hier een flinke scheut olijfolie over en strooi er wat grof zeezout over.
Maak het gehakt met de chorizo
Doe het gehakt in een mengkom. Pel de ui en snipper deze fijn. Doe samen met wat paneermeel bij het gehakt en breek er een ei boven. Snijd de chorizo in kleine stukjes en doe ook bij het gehakt. Kruid met peper, zout en wat Italiaanse kruiden en kneed alles door elkaar. Het gehakt moet stevig aanvoelen, is het te slap dan doe je er wat paneermeel bij. Neem nu steeds een flinke pluk gehakt in je hand en knijp deze samen. Verdeel het gehakt op deze manier over de bakplaat. Je hoeft er dus geen perfecte ballen van te rollen, wel zo makkelijk!
Bak de traybake
Sprenkel tot slot nog wat olijfolie over de bakplaat. Maal er nog wat peper over en bestrooi met een beetje grof zeezout en Italiaanse kruiden. Schuif de bakplaat nu in het midden van je oven en bak alles zo'n 25 minuten. Haal uit de oven en verdeel over de borden.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 525 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 27 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.