Traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei

Traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei

Ik ben echt fan van traybakes, makkelijke maaltijden die je op de bakplaat bereidt in je oven. Ook deze traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei was weer een toppertje. En net als de andere traybakes hoef je ook voor dit gerecht niet veel te doen.

Nadat je alle ingrediënten hebt schoongemaakt en gesneden schuif je alles in één keer in de oven. Terwijl je traybake gaart kan je de gebruikte keukenspullen vast afwassen en daarna lekker aan tafel. Wil je deze traybake zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept. Op Kookidee vind je trouwens nog veel meer lekkere traybakes.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. Opperdoezer Ronde*
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. wortels, bv. bospeen
  • 200 gr. groene aspergetips
  • 1 prei
  • 4 of 8 eieren
  • 2 takjes rozemarijn
  • grof zeezout
  • peper

* Opperdoezer Ronde is een speciaal aardappelras dat ik erg lekker vindt, helaas is het niet het hele jaar verkrijgbaar. Kan je geen Opperdoezer Ronde meer vinden dan kan je ook een andere aardappelsoort gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig.

Boen de Opperdoezer Ronde een beetje schoon en verwijder met de punt van een mesje eventueel vuil uit de pitten. Snijd de aardappels in plakken van circa een halve centimeter. Verdeel de schijfjes aardappel over de bakplaat. Maak de prei schoon en snijd deze in dikke ringen, verdeel ook deze over de bakplaat.

Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, kleine champignons kan je halveren. Verdeel ook deze over de bakplaat. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in vieren en vervolgens in reepjes, verdeel over de bakplaat. Snijd vervolgens de wortels in dunne plakjes en verdeel ook deze over de bakplaat.

Hussel alles goed door elkaar en leg de groene aspergetips vervolgens bovenop. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak goed fijn met een koksmes, strooi over de bakplaat. Sprenkel er tenslotte ruim olijfolie overheen en kruid met grof zeezout en wat versgemalen peper. Breek vier eieren over het geheel, eventueel kan je vier extra eieren gebruiken als je een grote eter bent.

Schuif de bakplaat 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zodra de eieren goed gestold zijn en de aardappelplakjes gaar zijn is je traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei klaar. Schep direct van de bakplaat op de borden en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei'
Afbeelding bij 'Traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei'
Afbeelding bij 'Traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei'
Afbeelding bij 'Traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei'