
Traybake met paprika, courgette, champignons en kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. biologische aardappelen
- 2 rode uien
- 2 sjalotjes
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250 gr. kastanjechampignons
- 10 teentjes knoflook
- 8 kippenvleugeltjes
- paar takjes rozemarijn
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede ovenplaat klaar.
Boen de aardappelen schoon maar schil ze niet, snijd de aardappelen in kleine stukken van gelijke grootte. Pel alle uien en sjalotjes en snijd deze in halve ringetjes. Kneus en pel de teentjes knoflook, dit doe je door er met een plat mes op te drukken tot je ze hoort knappen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de courgette in kleine blokjes.
Doe de gesneden aardappelen, uien, sjalotjes, courgette en champignons samen met de teentjes knoflook in een grote mengkom en giet hier flink wat olijfolie over. Doe er wat fijngehakte rozemarijn over, Italiaanse kruiden en wat versgemalen peper en hussel alles goed door elkaar. Verspreid alle groenten over de bakplaat.
Doe nu de kippenvleugeltjes in de mengkom en doe er nog wat olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper over en hussel ook dit door elkaar. Verdeel de kippenvleugeltjes over de ovenplaat en strooi nog wat grof zeezout over de groenten en kip. Doe de ovenplaat nu 10 minuten in je voorverwarmde oven.
Snijd intussen de paprika's in kleine reepjes of blokjes, haal na 10 minuten de ovenplaat uit de oven en strooi de gesneden paprika er nog overheen. Zet de ovenplaat nu nog zo'n 15 minuten in de oven tot de paprika begint te blakeren. Je traybake is nu klaar om opgediend te worden.
Tip: wil je nog wat meer pit op je bord dan kan je nog 150 gr. chorizo in kleine stukjes snijden en deze vanaf het begin meebakken.
Recepten in je mail






